Extensies, bladwijzersynchronisatie en meer voor Google Chrome

Vanaf vandaag is er een nieuwe stabiele versie van Google Chrome voor Windows beschikbaar met twee veelgevraagde functies: extensies en bladwijzersynchronisatie.

Met extensies kun je nieuwe functies aan je browser toevoegen. Sommige bieden eenvoudig toegang naar favoriete web applicaties zoals eBay en digg, of nieuws en informatiebronnen zoals NPR en Time.com. Andere extensies zijn handig om alledaagse online taken zoals foto's browsen en winkelen gemakkelijker te maken.

Extensies werden eerder al gelanceerd op het bèta-kanaal en sindsdien zijn er vele nieuwe extensies toegevoegd door ontwikkelaars van over de hele wereld. Je kunt nu kiezen uit meer dan 1500 extensies in onze galerij en deze installeren op de stabiele versie van Google Chrome.


Bladwijzersynchronisatie is een nuttige functie voor mensen die meerdere computers gebruiken - bijvoorbeeld, een laptop op het werk en een desktop thuis. Je kunt bladwijzersynchronisatie inschakelen zodat wanneer je een bladwijzer maakt op een computer, deze automatisch toegevoegd wordt aan de andere computers die je gebruikt. Je hoeft dus niet langer handmatig bladwijzers opnieuw aan te maken wanneer je op een andere computer werkt.

Meer informatie over onze vernieuwde stabiele versie is beschikbaar op het Google Chrome Blog. Of als je wilt weten wat deze update betekent voor ontwikkelaars (inclusief nieuwe HTML en Javascript APIs), kijk dan op het Chromium blog.

Mocht je Google Chrome op Linux gebruiken, dan zijn extensies beschikbaar via het bèta-kanaal. We zijn nog hard aan het werk om extensies, bladwijzersynchronisatie en meer voor Google Chrome voor Mac beschikbaar te maken. Gebruik je op dit moment al een stabiele versie voor Windows, dan ontvang je automatisch de update in de komende week (of je kunt dit handmatig bijwerken).