Een nieuw product - Google Buzz!

Met steeds meer online communicatie is het 'social web' gegroeid tot de voornaamste manier om interessante nieuwtjes te delen, met elkaar in contact te blijven en de wereld in real-time te vertellen wat je aan het doen bent. In de wereld van vandaag met statusboodschappen, tweets en updates wordt het steeds moeilijker om alles te lezen of zelfs aan zinvolle gesprekken deel te nemen. Wij geloven dat het organiseren van sociale informatie op het web - en het vinden van relevantie informatie tussen alle ruis - een steeds grotere uitdaging vormt en daarom lanceren we vandaag een nieuw product: Google Buzz.

Google Buzz is een nieuwe manier om updates, foto's, video's en meer te delen, en gesprekken te beginnen over de dingen die je interessant vindt. Buzz is ingebouwd in Gmail, zodat je niet opnieuw je vriendenkring hoeft op te bouwen - het werkt gewoon. Als je erover nadenkt, heb je met je contacten een sociaal netwerk in Gmail opgebouwd. Buzz gebruikt dit netwerk door je automatisch de mensen waar je het meeste mee e-mailt en chat te laten volgen. We zijn erop gericht een eenvoudige gebruikservaring te bieden waarmee je makkelijk foto's, video's en links kunt delen en waarbij jij bepaalt of je jouw updates met iedereen wilt delen of liever privé houdt (zonder dat je meerdere programma's hoeft te gebruiken om met verschillende mensen te delen). Daarbij sluit Buzz naadloos aan op je bestaande Gmail-inbox, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de meest belangrijke dingen in real-time te zien krijgt.We rollen Buzz in de komende paar dagen voor alle Gmail-accounts uit, dus als je het nog niet in je account ziet, blijf het in de gaten houden.

Op je telefoon is Google Buzz veel meer dan alleen een kleinere versie van de desktopversie. Mobiele apparaten voegen een belangrijke component toe aan het delen, namelijk locatie. Posts die geografische informatie bevatten hebben een extra dimensie - ze beantwoorden de vraag 'waar was je toen je dit deelde?' en kunnen daarmee een heleboel context geven. Alle informatie bij elkaar geeft een geweldig beeld van die locatie. Kijk ook op ons Mobile Blog voor meer informatie over alle manieren waarop je Google Buzz op je telefoon kunt gebruiken.Voor het ontwerp van Buzz hebben we gebruik gemaakt van de openheid van andere services (je kunt Buzz in Gmail bijvoorbeeld verbinden met Flickr en Twitter) en Buzz is zelf niet ontworpen om een gesloten systeem te zijn. Hoewel onze focus voor deze eerste introductie gericht was op het ontwerpen van een geweldige gebruikservaring, ons einddoel is om van Buzz een volledig open platform voor gesprekken en updates te maken. We zijn druk bezig om een complete API voor ontwikkelaars te maken, in de tussentijd zijn ontwikkelaars van harte welkom om alvast een kijkje te nemen op Google Code.

Voor nu hopen we dat je veel plezier zult hebben van de toegevoegde functies in Gmail en op je mobiele telefoon. Mocht je meer willen weten, bezoek dan buzz.google.com. We kijken ernaar uit om Google Buzz verder te ontwikkelen en te verbeteren op basis van jouw feedback.