Ontdek de Olympische Spelen met Google Maps

Vandaag beginnen de Olympische Winterspelen in Vancouver en met Street View kun je nu alvast een kijkje nemen! Naast het toevoegen van afbeeldingen van bijvoorbeeld de wedstrijdlocaties voor het schaatsen en bobslee├źn aan Street View, gingen we speciaal voor deze gelegenheid met een sneeuwscooter op pad om ook de skipistes op 2100 meter hoogte in beeld te brengen.
Alle afbeeldingen en andere mogelijkheden zijn nu beschikbaar in 40 talen op onze nieuwe website met allerlei informatie over de Olympische Spelen. Op deze pagina kun je wedstrijdschema's, resultaten, wedstrijdlocaties, nieuws en een up-to-date medailleoverzicht vinden. Bij het bekijken van wedstrijdlocaties kun je kiezen uit verschillende weergaven met 3D modellen en Street View afbeeldingen, daarnaast bevat de site ook nieuwe luchtafbeeldingen van het Vancouver-Whistler gebied. Alle informatie op de site is bovendien beschikbaar in een iGoogle gadget. En vanaf de site kun je ook de favoriete plekken van mensen in de regio en een speciale Picasa webalbum galerij bekijken.


Voor de echte fans is het een aanrader om de Google startpagina tussen 12 en 28 februari in de gaten te houden, er zal elke dag een speciale doodle te zien zijn ter gelegenheid van de Spelen. Je kunt de informatie over het medailleoverzicht, resultaten en wedstrijdschema's ook vinden door te zoeken op Google.nl. Zelf ben ik een enorme schaatsfan [ mannen schaatsen ] en ik ga de Nederlandse ploeg zeker volgen. Voor meer real-time resultaten, wedstrijdschema's, het medailleoverzicht en meer, kijk op google.com/games10