SafeSearch vergrendelen

Wanneer je zoekt op Google dan vinden wij dat je eigenlijk de keuze moet hebben om uitgesproken seksuele inhoud uit je resultaten te filteren. Om die reden hebben wij SafeSearch ontwikkeld, een functie waarmee je sites met pornografische inhoud kunt filteren uit jouw zoekresultaten. Hoewel geen enkel filter 100% accuraat is, helpt SafeSearch je bij het vermijden van inhoud die je liever niet ziet of waarvan je liever niet hebt dat je kinderen het zien. We denken dat het filter aardig werkt, maar we zijn altijd bezig om deze functie verder te verbeteren.

Vandaag voegen we de mogelijkheid toe om je SafeSearch instellingen voor het streng filter op Google.nl met een wachtwoord te vergrendelen. Wanneer je SafeSearch vergrendelt, zul je twee dingen zien. Als eerste moet je een wachtwoord invoeren om de instelling te wijzigen en daarnaast zul je bovenaan de zoekresultaten zien dat SafeSearch beveiligd is:


Met de gekleurde ballen kunnen ouders en onderwijzers zelfs aan de andere kant van de kamer zien dat SafeSearch beveiligd is. Wanneer je ze niet ziet, dan is het eenvoudig om dit vast te stellen en SafeSearch weer te beveiligen.

Om SafeSearch te beveiligen ga je naar de "Instellingen" pagina op Google. Voor een uitgebreide uitleg kun je ook deze video bekijken:We hopen dat jij en je familie met ons SafeSearch filter precies vinden wat jullie zoeken in onze zoekresultaten.