Slimme planner in Google Agenda Labs

Zoals je je misschien kunt voorstellen, besteedt het Google Agenda team veel tijd aan het nadenken over plannen. We spreken regelmatig met mensen die veel afspraken moeten maken en verzetten: management assistenten. Terwijl we meekeken over hun schouders realiseerden we ons hoeveel tijd zij doorbrengen met het kijken naar planningen en verschillende agenda's, zoekende naar vergaderruimtes en mogelijke tijden om afspraken te verzetten. En vervolgens wordt er iets gewijzigd in iemands reisplannen en begint het planproces weer van voren af aan.

Wanneer je iets zoekt op het web, begin je niet met het lukraak bezoeken van websites om relevante content te vinden, je gebruikt een zoekmachine. Om die reden besloten wij om Google's ervaring met zoeken toe te passen op het probleem van plannen. We hebben geprobeerd te experimenteren met algoritmes om de meest relevante afspraaktijden weer te geven voor bepaalde criteria zoals genodigden, vergaderruimtes en tijdzones. Net zoals Google Zoeken op het web, geeft ons plan-algoritme een lijst met voorgestelde tijden en data weer.

Vandaag lanceren we het resultaat van ons experiment, de Slimme planner gadget, in Google Agenda Labs. Wanneer je het aanzet, hoef je alleen een afspraak te kiezen die je wilt verplaatsen en te klikken op 'Find new time'.Je ziet vervolgens een lijst met mogelijke tijden voor je afspraak. Door ieders agenda na te zoeken kan Google Agenda een aantal suggesties doen over hoe je eenvoudig een afspraak kunt verzetten en je helpen bij het vinden van een vervangende vergaderruimte.Je kunt de resultaten verfijnen door genodigden als optioneel aan te merken, de lengte van de afspraak aan te passen, bepaalde conflicten te negeren, en de vroegste en laatste tijden aan te geven die voor jou acceptabel zijn. De resultaten worden meteen geüpdatet aan de hand van jouw wijzigingen.

We zijn nog volop aan het experimenten met deze functie, dus we horen graag je ideeën en feedback.