Doodle 4 Google - 'I love football'

Google organiseert de 'Doodle 4 Google - I love Football'-wedstrijd voor jongeren tussen de 4 en 17 jaar. Jongeren uit verschillende delen van de wereld, waaronder Nederland wordt gevraagd om hun eigen Google logo ('doodle’) te ontwerpen rond het thema 'I love football'. De winnende doodle wordt op 11 juli 2010 op de verschillende internationale homepages van Google vertoond. Dit is de eerste internationale ‘Doodle 4 Google’-wedstrijd ooit!

Met de ‘Doodle 4 Google’-wedstrijd worden jongeren uit alle deelnemende landen voor de uitdaging gesteld om een afbeelding te creĆ«ren die uiting geeft aan hun liefde voor de voetbalsport. De afbeelding moet een algemeen karakter te hebben en mag bijvoorbeeld niet verwijzen naar hun favoriete voetbalclub.De ingezonden doodles worden beoordeeld op artistieke waarde, het creativiteitsgehalte en de mate waarin de inzender erin is geslaagd om zijn of haar liefde voor het voetbal uit te drukken. Deelnemers doen zowel op nationaal als internationaal niveau mee. Medewerkers van Google selecteren uit alle Nederlandse inzendingen de tien beste doodles. Vervolgens kunnen Nederlandse gebruikers van Google hun stem uitbrengen op hun favoriete doodle. De doodle die de meeste stemmen krijgt, zal 24 uur lang op www.google.nl worden vertoond.

De Nederlandse winnaar neemt automatisch deel aan de wereldwijde competitie. Google-gebruikers uit alle landen stemmen op hun favoriete doodle. Medio juli 2010 zal het winnende ontwerp 24 uur lang op de Google-homepage van alle deelnemende landen worden vertoond. De kunstenaars die op de eerste en tweede plaats eindigen zullen worden beloond met fantastische prijzen.

Meer informatie, richtlijnen, wedstrijddetails, foto's en voorbeelden van doodles zijn te vinden op www.google.nl/lovefootball