Google Wave beschikbaar voor iedereen

Google Wave is nu voor iedereen beschikbaar als onderdeel van Google Labs. Dat betekent dat je geen uitnodiging meer nodig hebt om te kunnen waven: je hoeft je alleen maar aan te melden via wave.google.com. Als je een Google Apps administrator bent voor een bedrijf, school of instelling, is het een fluitje van een cent om je gebruikers ook toegang te geven tot Google wave - zonder extra kosten. Meer informatie daarover op het Enterprise Blog.

Gebruikers en klanten van Google Apps waren zes maanden geleden de eersten die met een preview van Google Wave aan de slag gingen. Gaandeweg is Wave gebruikt op ontzettend veel verschillende en interessante manieren. Uit de feedback die we hebben gekregen - en die voor ons natuurlijk van onschatbare waarde is - bleek dat Wave een fantastische plek is om te werken. Dat geldt in het bijzonder voor teams die gezamenlijk aan projecten werken waar veel overleg, discussie en coƶrdinatie bij komt kijken. Een paar voorbeelden:

Zakelijk:
Grote en kleine bedrijven gebruiken Wave voor allerlei verschillende doelen. Dat varieert van het schrijven van een softwarecode bij Lyn and Line tot internationale projectcommunicatie voor het As One project van Deloitte.

Onderwijs:
Studenten en docenten van over de hele wereld hebben Wave zowel binnen als buiten de collegezalen gebruikt. Onder meer om gezamenlijk Latijnse poƫzie te vertalen, artikelen te schrijven en zelfs om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen met APIs van Wave.

Creatieve samenwerking:
Waven maakt het leven van groepen makkelijker: van online cursussen kunstgeschiedenis tot het schrijven van het volledige handboek voor Google Wave zelf. Beschrijven, herzien, bewerken en bespreken van bijvoorbeeld afbeeldingen en video’s was nog nooit zo makkelijk (en we hebben gehoord dat Wave ook gaaf is voor online games).

Deze video laat zien hoe mensen Google Wave kunnen gebruiken om samen te werken:Als je Google Wave al een tijd geleden hebt uitgeprobeerd, maar toen vond dat het nog niet helemaal gebruiksklaar was, dan is dit het moment om het opnieuw te installeren! Wave is nu veel sneller en stabieler dan de preview-versie en we hebben er hard aan gewerkt om het gebruiksvriendelijker te maken. Als waves veranderen, kun je daar nu bijvoorbeeld e-mailmeldingen van krijgen, je kunt makkelijker navigeren door ongelezen berichten binnen een wave en deelnemers verwijderen die per ongeluk zijn toegevoegd. Daarnaast heb je nu ook de mogelijkheid om het toegangsbeheer aan te passen en om Wave uit te breiden met extensies.

Wave on!