Blogger Statistieken

Een langverwachte en veelgevraagde functie op Blogger is sinds kort beschikbaar voor iedereen die Blogger in Draft (de Blogger-versie waarin nieuwe functies kunnen worden uitgeprobeerd) gebruikt! Met Blogger Statistieken kun je op een eenvoudige manier het verkeer naar je blog bekijken en analyseren. Je hoeft niks te downloaden, installeren of te veranderen in je instellingen in Draft. De nieuwe knop is automatisch toegevoegd; om het te zien, klik je in je dashboard gewoon op ‘Statistieken’. Je blog moet wel openbaar zijn, want voorlopig kunnen privé-blogs nog niet gebruikmaken van deze functie.

Het mooie is dat Blogger Statistieken nagenoeg in ‘real time’ werkt: het verkeer naar je blog wordt continu bekeken en geanalyseerd. Je kunt nu gemakkelijk zien welke berichten het meest populair zijn en vanaf welke websites mensen naar je blog worden geleid. Als iemand bijvoorbeeld een link naar een blogbericht op Twitter zet en veel mensen die link volgen, zie je meteen een toename van het verkeer naar je blog en dat het van die Tweet afkomstig is.
Natuurlijk zijn ook de data over langere periodes beschikbaar. Daarnaast kun je zien met welke zoekwoorden internetgebruikers bij jouw blog terechtkomen, welke browser ze gebruiken en uit welk land bezoekers afkomstig zijn. Samengevat: met Blogger Statistieken kun je zien wat er op dat moment op je blog gebeurt.

We hebben geprobeerd om alle data en statistieken helder en duidelijk weer te geven, zodat je in een oogopslag de belangrijkste informatie hebt. En Statistieken is een onderdeel van Blogger, wat betekent dat je je nergens anders voor hoeft in te schrijven of moet gaan goochelen met codes.

Laat ons weten wat je van Blogger Statistieken vindt door deze (Engelstalige) enquête in te vullen.