Nieuw systeem voor reacties op Blogger

Reacties zijn een belangrijk onderdeel van het bloggen, het maakt van bloggen een conversatie in plaats van een monoloog. Om die reden zijn we blij dat we twee verbeteringen aan het systeem voor reacties op Blogger kunnen aankondigen: verbeterde spamfiltering en de mogelijkheid om alle reacties op je blog op één plek te bekijken.

Voor het verbeteren van de spamfiltering hebben we Google’s technologieën voor het filteren van spam geïntegreerd in Blogger's reactiesysteem. Sommigen van jullie zullen het nieuwe Reactie-tabblad zien (omdat we dit geleidelijk uitrollen zal nog niet iedereen dit zien). In het Reactie-tabblad vind je een tweede tabblad voor spam dat alle reacties laat zien die mogelijk spam zijn.


De reacties die je in de spam-inbox ziet zijn niet zichtbaar voor je lezers. Je kunt spam reacties permanent verwijderen door ze te selecteren en voor verwijderen te kiezen. Wanneer reacties onterecht als spam aangemerkt staan kun je dit aangeven door op 'Niet Spam' te klikken, vervolgens wordt het betreffende bericht uit je spamlijst gehaald en gepubliceerd op je blog.

Je kunt problemen met ons nieuwe spamsysteem melden door te klikken op de link ‘Problemen met spamfilter melden’ aan de onderkant van het 'Reactie | Spam' tabblad, of door ons Helpforum te bezoeken.

Naast het spamfilter hebben we op het 'Reactie | Gepubliceerd' tabblad een overzicht gemaakt van alle reacties die gepubliceerd zijn op je blog. Met dit nieuwe overzicht is het heel eenvoudig om nieuwe reacties op oude posts te vinden. Daarnaast kun je reacties selecteren en markeren als spam of verwijderen. Wanneer je een reactie als spam aanmerkt wordt deze meteen verwijderd van je blog. Je kunt reacties simpelweg verwijderen wanneer je graag het bericht graag in je overzicht wilt bewaren. Het modereren van reacties is ook verplaatst naar het Reactie-tabblad en is uitgebreid zodat je reacties kunt aanmerken als spam.

We hopen dat we met het verbeteren van het spamfilter en het nieuwe reactie-overzicht een goed begin hebben gemaakt met het verder verbeteren van reacties op Blogger en we hopen je dat je feedback met ons zult delen.