Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen...

Soms is er gewoon geen gulden middenweg: je vindt iets geweldig of je hebt er een hartgrondige hekel aan. Spruitjes bijvoorbeeld. Of hedendaagse klassieke muziek. Of koriander. Ik doe mijn hele familie een groot plezier met mijn yoghurt-munt-knoflook-koriander-(geheim ingrediënt)-dip, behalve mijn schoonmoeder. Die eet naar eigen zeggen nog liever een stuk zeep.

Dit schijnt voor sommige mensen ook het geval te zijn met de conversaties in Gmail. Veel mensen vinden het fantastisch, maar sommige gebruikers zouden toch graag de mogelijkheid hebben om het uit te zetten. Persoonlijk vind ik de conversatieweergave geweldig: je Postvak IN is overzichtelijk en je komt niet om in 'Re:Re:Re:Re:'. Berichten die bij elkaar horen en de antwoorden die je daarop krijgt, ontwikkelen zich zoals een 'echt' gesprek ook zou doen.

Maar conversatieweergave is dus voor sommigen koriander. Lange tijd hebben we gezegd dat het juist een van de sterkste punten is van Gmail (dat vinden we nog steeds), en dat we het pas veranderen met Sint Juttemis of als Pasen en Pinksteren op één dag vallen. Maar de mening en suggesties van gebruikers zijn ontzettend belangrijk voor ons. Vandaar dat je vanaf gisteren de mogelijkheid hebt om conversatieweergave in- of uit te schakelen. Ga naar Instellingen > Algemeen > Conversatieweergave en klik het vakje van je keuze aan. Op die manier kun je als gebruiker nog beter zelf bepalen hoe je Gmail werkt en je Postvak IN eruit ziet!

Gepost door Jules, het Gmail Team