Vernieuwde foto-layer op Google Maps

Bij Google vinden we het geweldig om foto's op de kaart te kunnen bekijken, en dit is vandaag vanaf vandaag nog makkelijker geworden. We hebben de foto-layer in Google Maps in een nieuw jasje gestoken zodat je eenvoudig kunt browsen wanneer je je favoriete plekken bezoekt:


Er zijn drie verbeteringen doorgevoerd in deze laatste update:
  • Als eerste hebben we verbeteringen aangebracht in de dichtheid van de foto's die worden weergegeven, zodat het makkelijker is om clusters van foto's op populaire plekken te zien. In de afbeelding hierboven kun je nu zien dat er veel meer foto's gemaakt zijn aan de kust dan in het binnenland.
  • Daarnaast hebben we de miniatuurafbeeldingen gedeeltelijk transparant gemaakt zodat de onderliggende kaart zichtbaar blijft en het eenvoudiger is om je te oriĆ«nteren. In het screenshot hierboven zijn de naamlabels voor de verschillende buurten nu veel beter leesbaar.
  • Als laatste laten we nu meer informatie zien wanneer je met je muis over een foto beweegt. Je kunt nu een grotere afbeelding van het miniatuur zien en de titel van elke afbeelding. Je hebt dus een kleine preview van hoe een foto eruitziet.
We horen natuurlijk graag wat jij vindt van deze verbeteringen, en je bent dan ook van harte welkom om je feedback met ons te delen in het Panoramio forum.