Voeg de juiste bedrijfsnaam toe aan je Google Places bedrijfsvermelding!

Met een gratis bedrijfsvermelding wordt je bedrijf op de Google zoekresultatenpagina en op Google Maps getoond waneer potentiële klanten naar relevante informatie zoeken. Maar bedrijfsvermeldingen worden regelmatig opgeschort omdat deze niet aan onze kwaliteitsrichtlijnen voldoen. In een driedelige blogserie bespreek ik de veelvoorkomende problemen met bedrijfsvermeldingen. In deze post ga ik in op problemen met de bedrijfsnaam van vermeldingen.


Geef een geldige bedrijfsnaam op
Het veld Bedrijf/instelling dient automatisch als je bedrijfsnaam, dus hier moet je je officiële bedrijfsnaam invoeren. De naam van je bedrijf die je in dat veld invult, moet overeenkomen met de officiële naam van je bedrijf, die je ook gebruikt op bijvoorbeeld je visitekaartje, bedrijfsbord of officieel briefpapier. Het is wel toegestaan om extensies zoals BV of Ltd weg te laten.

Omschrijvingen en zoekwoorden
Het is niet toegestaan om omschrijvingen of woorden aan je bedrijsnaam toe te voegen die relevant zijn voor je bedrijf. Boekenwinkel Kaft en Kaft, tweedehands boeken voldoen bijvoorbeeld niet aan de richtlijnen. Aanvullende informatie over je bedrijf kun je toevoegen door de betreffende categorie te kiezen. Je kunt bij het veld Beschrijving je bedrijf verder omschrijven door bijvoorbeeld de diensten die je verleent toe te voegen.

Locatie
Tenzij de officiële naam van je bedrijf een locatie bevat, mag je geen dorp, stad of andere geografische omschrijving aan je bedrijfsnaam toevoegen. Kaft Amsterdam en Kaft Plaza Winkelcentrum voldoen bijvoorbeeld niet aan onze richtlijnen. Gebruik het veld Adres en Plaats om de locatie van je bedrijf weer te geven. Het is ook niet nodig om locatiegerelateerde informatie toe te voegen aan je vermelding, aangezien ons systeem automatisch je adresgegevens gebruikt om de zoekopdrachten te bepalen die relevant zijn voor je vermelding. Mocht je bedrijf moeilijk vindbaar zijn of zich in een winkelcentrum bevinden, dan kun je aanwijzingen toevoegen in het veld Beschrijving.

Telefoonnummer en website
Het is niet toegestaan om telefoonnummers en URLs te vermelden in de bedrijfsnaam. Deze gegevens kunnen alleen in de velden worden ingevoerd die daarvoor bestemd zijn. Kaft 020-536227 en Kaft www.kaft.nl voldoen bijvoorbeeld niet aan onze richtlijnen.

Overmatig gebruik van hoofdletters en interpunctie
Het kan verleidelijk zijn om speciale karakters en hoofdletters te gebruiken in je vermelding om de aandacht te trekken. Helaas - dit is niet toegestaan. KAFT en !!*Kaft *!!** zijn voorbeelden van hoe het niet moet. Het gebruik van zowel hoofdletters als interpunctie in zowel bedrijfsnamen als adressen moet standaard zijn.

Meld je aan bij je Google Places account als je bedrijfsnaam niet aan onze richtlijnen voldoet. Daar kun je de nodige wijzigingen doorvoeren en voorkomen dat je vermelding opgeschort wordt. Voor verdere vragen over onze richtlijnen, bezoek ons Google Maps helpforum.