Foutje in Google Maps? Geef het aan ons door!

Is er iets in jouw buurt veranderd? Een nieuwe straat of parkeerplaats? Kan een routebeschrijving beter? Laat het ons dan weten!

We werken hard aan het verbeteren van de kwaliteit van onze kaarten en hopen dat jullie ons hierbij willen helpen door problemen bij ons te melden. Eerder moest dit via TeleAtlas, onze kaartenleverancier, maar nu kan dit eenvoudig in Google Maps zelf.

Klik hiervoor op de link ‘Een probleem melden’ in de rechterbenedenhoek van een kaart of routebeschrijving en er komt een venster tevoorschijn. Je kunt de markering selecteren en deze verplaatsen naar de precieze plaats waar je een melding van wilt maken. Vervolgens kun je in het venster het element kiezen waarvan je een melding wilt maken: een straat, adres of iets anders. Daarna licht je je melding toe in het vakje eronder en klik je op de knop ‘Probleem melden’. Fluitje van een cent!

Het kan een paar maanden duren voordat je melding verwerkt is, maar je ontvangt een e-mail zodra het zo ver is. Lees hier meer over en bekijk de video hieronder!