Google Hotpot in Nederland en België

Wat is uniek aan Nederland? Precies! Het woord ‘gezellig’. Absoluut onvertaalbaar. Soms proberen de Engelsen het natuurlijk met cozy, maar dat is meer knus. We zijn daar goed in, gezelligheid. En omdat we dus ook altijd op zoek zijn naar gezelligheid, lanceert Google Hotpot in Nederland, een programma dat je aanbevelingen geeft over restaurants, cafés, hotels, gebaseerd op je eigen beoordelingen en die van je vrienden. Met Hotpot kun je in één oogopslag zien welke aanbevelingen je netwerk heeft gedaan op horeca-gebied. Een netwerk van vrienden op wiens mening je kan vertrouwen en wiens smaak je kent.



Hotpot was al beschikbaar in de Verenigde Staten, maar vanaf vandaag is het ook mogelijk om je favoriete bar en bistro in steden en dorpen in Nederland een beoordeling te geven. Hoe leuker en lekkerder je het vond, hoe meer sterren je aan een plek kan geven. Je vrienden op Hotpot zien dan wat jij aanbeveelt, net zoals jij ziet waar zij tevreden waren. Nog mooier: gebaseerd op jouw beoordelingen (en dus op je smaak) geeft Hotpot suggesties waar je de volgende keer naar toe zou kunnen gaan. Op die manier kom je misschien wel uit bij iets dat je niet kende, waar je altijd langsliep zonder enige aandacht, maar wat een geweldige culinaire ervaring blijkt te zijn.



Als je met je Google-account bent aangemeld, kun je de aanbevelingen van je netwerk gewoon zien in de zoekresultaten op Google.nl of Google.com. Zoek je bijvoorbeeld op ‘restaurant Arnhem’, dan zie je restaurants in Arnhem die door je vrienden zijn beoordeeld en eventuele opmerkingen die ze erbij hadden (‘goddelijke tomatensoep’ of ‘laat de pizza maar zitten’). Natuurlijk zie je ook wie van je vrienden dit oordeel velde. Om alle aan- (of af-)bevelingen te zien, hoef je op de resultatenpagina alleen maar op Plaatsen te klikken in de linker navigatiekolom en Alleen vrienden te kiezen. Nog geen Hotpot-vrienden? Geen nood! Ga naar google.nl/hotpot en ga naar de Vriendenlijst om mensen toe te voegen. Je kunt Hotpot ook gebruiken via Google Maps, of met Google Maps for Android en met de iPhone app (de links verwijzen naar Engelstalige pagina’s).

Oh, en Hotpot is nu in 38 talen beschikbaar, dus je kunt je netwerk zo internationaal maken als je zelf wil. En dan is het een fluitje van een cent om gezelligheid op te zoeken in Beijing, Barcelona of Bologna!

Vragen over Hotpot? Meer info vind je in het Helpcentrum of op het forum.