Nieuwe melding voor mogelijke hacks

Vandaag hebben we een nieuwe melding toegevoegd aan de zoekresultaten die gebruikers laat weten wanneer een site mogelijk is gehackt. We leveren al jaren meldingen over malware, waarvoor ook een afzonderlijke waarschuwingspagina wordt gebruikt. We breiden de meldingen voor zoekresultaten nu uit om internetters te helpen sites te mijden die mogelijk zijn gehackt en aangepast door derden, meestal voor spamdoeleinden. Wanneer iemand een site bezoekt, willen we dat hij of zij erop kan vertrouwen dat de informatie op die site afkomstig is van de oorspronkelijke uitgever.

De melding ziet er als volgt uit:
Als je op de link 'Deze site is mogelijk gehackt' klikt, ga je naar een artikel in het Helpcentrum met meer informatie over de melding. Als je op het resultaat zelf klikt, ga je gewoon naar de website.

We gebruiken verschillende automatische hulpmiddelen om de signalen van een gehackte site zo snel mogelijk te signaleren. Wanneer we iets verdachts vinden, voegen we de melding toe aan de zoekresultaten. We proberen ook contact op te nemen met de webmaster van de site via de Webmasterhulpprogramma's, zodat ze sneller kunnen vaststellen of iemand hun site misbruikt en ze het probleem kunnen verhelpen.

We begrijpen natuurlijk dat webmasters zich zorgen kunnen maken dat deze meldingen negatieve invloed hebben op het verkeer uit het zoeknetwerk. Wees gerust, zodra het probleem is verholpen wordt de melding automatisch uit de zoekresultaten verwijderd, meestal binnen enkele dagen. Je kan ook een beoordeling van je site aanvragen om het verwijderingsproces voor de melding te versnellen.

Wanneer deze melding wordt weergegeven bij jouw site, kan je de instructies in het Helpcentrum raadplegen voor informatie over het oplossen van het probleem. Zo kunnen we samen internet veiliger maken.