Blogs volgen via e-mail

Een blog zonder nieuwe blogposts is als een tijdschrift met steeds hetzelfde artikel, een pretpark met één attractie of een sportprogramma dat steeds hetzelfde doelpunt blijft uitzenden: leuk om te lezen, mee te maken of te zien - maar op een gegeven moment wil je wat nieuws. Nieuwe inhoud is de brandstof van de blog-o-sfeer; nieuwe inhoud zorgt ervoor dat je lezers terugkomen en verrast worden. Blogger is dan ook steeds bezig om nieuwe manieren te verzinnen waarop iedereen op de hoogte kan blijven. Heel veel blogvolgers en -lezers zullen bijzonder blij zijn met de nieuwste methode: Volgen via e-mail.


Met deze gadget wordt het voor de lezers van blogs supermakkelijk om meteen op de hoogte te zijn van de nieuwste updates op de blogs die ze volgen, want die updates komen gewoon in je Inbox terecht. Op het moment dat een nieuwe blogpost live gaat, krijgen alle geabonneerde lezers een e-mailmelding waarin zowel de inhoud van die post staat als links naar de echte post op het blog.

Je kunt dit gadget op je blog zetten door naar Ontwerpen > Pagina-elementen te gaan en dan op de link Een gadget toevoegen te klikken. In het pop-up-menu kun je dan Volgen via e-mail kiezen (dat zou bovenaan moeten staan). Je lezers kunnen vervolgens op je blog hun e-mailadres invoeren en voilà, laat de meldingen maar binnenkomen!

Omdat we graag alle voordelen van de Feedburner-technologie benutten, houdt Volgen via e-mail ook informatie bij over je abonnees: hoeveel zijn het er en hoe vaak bezoeken abonnees je blog per dag - dat soort info. Die statistieken kun je zien door in te loggen op feedburner.com en uit de lijst het blog te kiezen waarvoor je dit wilt weten.