Satellietbeelden na de aardbeving in Japan

In reactie op de verwoestende aardbeving en de daaropvolgende tsunami in Japan, werken we samen met de aanbieders van satellietbeelden die we bijvoorbeeld voor Google Earth gebruiken, om de meest recente data te krijgen van de getroffen gebieden.

Om deze afbeeldingen te bekijken, kun je dit KML bestand downloaden en bekijken in Google Earth - met dank aan onze partners bij GeoEye. De afbeeldingen zijn ook zichtbaar in Google Maps, of via dit Picasa album.

Voor en na de aardbeving en tsunami. In de bovenste afbeelding is Yuriage in Natori te zien, en in de onderste afbeelding Yagawahama; beiden bevinden zich in de Miyagi prefectuur.

We zijn bezig om deze gegevens direct aan hulporganisaties te verstrekken om ze op die manier te helpen bij hun belangrijke werk. We hopen dat deze nieuwe, zo actueel mogelijke satellietbeelden waardevol zijn voor deze organisaties, maar ook voor mensen die de situatie volgen en dat het helpt om de enorme omvang van de catastrofe te zien.

Meer informatie over deze ramp en de hulpmiddelen die Google kan bieden voor mensen in nood is beschikbaar op onze Crisis Response-pagina in het Engels en Japans.