Pays-Bas: douze points

Treden de 3JS in de illustere voetsporen van Corry Brokken en Teach-In? Of gaat de Ierse tweeling Jedward er vandoor met het hoogste aantal punten? Wellicht maakt Dana International dit jaar net zoveel indruk als in 1998 en neemt ze de eerste prijs weer mee naar Israël. Voor wie nog twijfelde: het is weer Eurovisie Songfestivaltijd.

Om de voorpret nog wat groter te maken, heeft Google vandaag een speciale website gelanceerd waarmee internetgebruikers de populariteit van deelnemers kunnen zien, gebaseerd op de analyse van zoekopdrachten naar de deelnemende artiesten (waarbij zoekopdrachten uit het eigen land niet mee worden gerekend). Via www.google.nl/eurovision kan iedereen de populariteit van de deelnemers op de voet volgen en op die manier een inschatting maken van de kans op succes van Lena, Stella Mwangi of Sjonni's friends. De gegevens, ondersteund door Google Insights for Search en gebaseerd op zoekverkeer, worden dagelijks ververst. De Google tool is ook gemakkelijk op te nemen in websites of blogs.
Het Eurovisie Songfestival van 2011 wordt op 14 mei gehouden in Düsseldorf. Namens Nederland strijden de 3JS mee om Duitsland op te volgen als winnaar. Op www.google.nl/eurovision is het mogelijk de toename en afname van online zoekopdrachten voor alle deelnemers aan het Songfestival te volgen. Daarnaast is er een grafiek die de populariteit van deelnemers door de tijd weergeeft en een tabel met de deelnemers naar wie het meest wordt gezocht. En via een YouTube-link kun je meteen een voorproefje krijgen van de verschillende liedjes die op het festival zelf te horen zullen zijn.