Google afbeeldingen sorteren op onderwerp

Wanneer je op zoek bent naar afbeeldingen, is het soms lastig om precies de juiste zoekwoorden te bedenken om die afbeelding te vinden die je in gedachten hebt. Wanneer je bijvoorbeeld aan Londen denkt, denk je misschien aan de Big Ben of het reuzenrad, het London Eye. Misschien weet je niet meer hoe ze precies heten, maar nog wel hoe ze eruit zien. Met Google afbeeldingen is het vanaf nu mogelijk om te sorteren op onderwerp en hiermee wordt het makkelijker om te vinden wat je zoekt in dit soort situaties.

Wanneer je zoekt op [ londen ] zie je standaard afbeeldingen gesorteerd op relevantie. Klik op Gesorteerd op onderwerp in de linkerkolom en dan zie je afbeeldingen gesorteerd op categorie. Deze categorieën helpen je om je zoektocht te beperken en je de exacte afbeelding van Londen te vinden die je wilt hebben.



In deze video wordt meer uitgelegd over de manier waarop deze functie je kan helpen bij het vinden van een afbeelding:



De functie 'Sorteren op onderwerp' zal de komende week voor bijna ieder domein en taal beschikbaar zijn. Of je nu een bepaalde afbeelding in gedachten hebt of een algemeen onderwerp aan het verkennen bent, 'Sorteren op onderwerp' kan je helpen om de afbeelding te vinden die je nodig hebt - ook al heb je niet de exacte woorden om deze te omschrijven.

Laat ons weten wat je ervan vindt of stel je vragen erover op het helpforum.