Google Commerce Search beschikbaar in Nederland

Het afgelopen anderhalf jaar hebben online retailers in Australië, Duitsland, Frankrijk, Japan, Groot-Brittanië en de Verenigde Staten kunnen profiteren van een betere zoek- en navigeerervaring op hun e-commercesites die mogelijk werd gemaakt door Google. In die landen hebben online winkels uit diverse sectoren, zoals Woodcraft.com, BabyAge.com en HealthWarehouse.com Google Commerce Search op hun websites geïmplementeerd. Woodcraft wist de inkomsten uit zoekresultaten met 34 procent te verhogen, het aantal zoekopdrachten op de site van BabyAge steeg met 64 procent en het aantal online conversies van HealthWarehouse nam met 19 procent toe. Daarnaast meldden al deze winkels dat de klanttevredenheid was toegenomen. Ook veel bekende internationale retailers zoals L'Occitane en Provence en Forever 21 hebben plannen aangekondigd om Google Commerce Search te gaan gebruiken, of gebruiken het al op hun mobiele websites. Als we naar die goede resultaten kijken en naar de mate waarin online retailers Google Commerce Search tot nu toe hebben omarmd, is het niet verwonderlijk dat enthousiaste winkeliers uit verschillende Europese landen er bij ons op aandrongen dit product in meer landen beschikbaar te maken.

Het doet ons dan ook plezier om bekend te kunnen maken dat Google Commerce Search vanaf nu ook beschikbaar is in Nederland (en in Italië en Spanje). Nederlandse Online winkels kunnen nu profiteren van de enorme rekenkracht van Google en kunnen klanten een uitstekende zoek- en navigeerervaring op hun sites bieden. Belangrijke voordelen zijn:
  • Een rijke winkelervaring: bied klanten een prettige winkelervaring met een snelle, innovatieve zoek- en navigatieoplossing die wordt ondersteund door honderden Google-engineers en wereldwijde computercapaciteit.
  • Effectieve promotiestrategie: automatiseer de weergave van promoties op basis van cross-selling en up-selling op je site en vestig de aandacht op relevante inhoud zonder dat een heel team van technici de winkelervaring doorlopend handmatig moet bijwerken en optimaliseren.
  • Een krachtige beheeroplossing: met alle aanpassingsopties die we bieden, beschik je over de flexibiliteit en besturing om alles naar behoefte aan te passen, zodat jouw bedrijf sneller en tegen lagere kosten kan reageren op veranderende omstandigheden.
  • Compatibel met mobiele sites: bied op elk apparaat een snelle en relevante zoek- en navigatieervaring zoals mensen die van Google gewend zijn.
Als je ook wilt profiteren van de voordelen van Google Commerce Search, die nu beschikbaar zijn voor Nederlandse online retailers, ga dan naar www.google.nl/commercesearch.