Voeg beschrijvingen en categorieën toe aan je Google Places bedrijfsvermelding!

Met dit blogbericht rond ik de driedelige serie af over de kwaliteitsrichtlijnen van Google Places. In de eerste blogpost legde ik uit hoe bedrijfstitels vermeld moeten worden en in de tweede blogpost ging ik in op de soorten bedrijfsmodellen die geschikt zijn voor vermelding op Google Maps. In deze laatste post bespreek ik hoe de meest relevante categorieën voor bedrijfsvermeldingen geselecteerd kunnen worden en hoe je een nuttige beschrijving kunt toevoegen.

Voeg een nuttige beschrijving toe!
We raden je als bedrijfseigenaar aan om een specifieke beschrijving van je bedrijf toe te voegen in het veld 'Beschrijving'. Hiermee geef je potentiële klanten meer informatie over wat je bedrijf doet, zodat ze kunnen zien of dit past bij wat ze zoeken. Je kunt dit veld ook gebruiken om meer over de locatie van je bedrijf te vertellen, wat handig kan zijn als deze moeilijk te vinden is (bijvoorbeeld als de ingang van je bedrijf zich aan de achterzijde van een pand bevindt).

Houd de beschrijving kort en krachtig, zodat deze informatief is voor gebruikers en hun aandacht trekt. Een monotone reeks zoekwoorden of categorieën is vaak niet aantrekkelijk voor potentiële klanten, maar een korte samenvatting van de diensten die je aanbiedt, kan klanten helpen bepalen of jouw bedrijf iets voor hen is.
Kies een relevante categorie!
Als je de juiste categorieën opgeeft, kunnen we je bedrijfsvermelding eerder bij relevante gebruikerszoekopdrachten weergeven. We raden je aan specifieke categorieën te kiezen waarmee zowel de kern- als randactiviteiten van je bedrijf worden omschreven. Een goede manier om representatieve categorieën voor je bedrijf te vinden, is jezelf de vraag te stellen: 'Wat is mijn bedrijf?'. Denk hierbij aan wat je bedrijf ís en niet wat het aanbiedt of verkoopt. 'Bakkerij' is dus een betere categorie dan 'taart' of 'brood'.

Neem geen locatiegegevens in het categorieveld op. Als je dat soort aanvullende informatie over je bedrijf wilt weergeven, kun je het veld 'Beschrijving' en eventueel de functie voor servicegebieden gebruiken.

Je wordt gevraagd ten minste één categorie uit onze standaardlijst te selecteren. Je kunt gewoon in het categorieveld beginnen te typen om te kijken wat er in de automatische suggesties wordt voorgesteld.

We raden je aan altijd de best overeenkomende en meest specifieke categorie voor je bedrijf te kiezen. Google kan uit een specifieke categorie automatisch algemenere categorieën herleiden. Dat betekent dat als je een Mexicaans restaurant hebt, je de categorie 'Mexicaans restaurant' zou moeten kiezen, en niet 'Restaurant'. Google weet namelijk dat je een restaurant hebt als je aangeeft dat je specifiek een Mexicaans restaurant hebt.

Je kunt maximaal vijf categorieën voor je bedrijfsvermelding opgeven. Nadat je een standaardcategorie hebt gekozen, kun je maximaal vier aangepaste categorieën toevoegen. Als je een nieuwe categorie wilt toevoegen, klik je op 'Nog een categorie toevoegen'. Er wordt dan een veld weergegeven waarin je de categorie kunt opgeven. Je mag slechts één categorie per invoerveld opgeven. Het invoeren van meerdere categorieën in een categorieveld is in strijd met onze kwaliteitsrichtlijnen. Je vermelding kan hierdoor worden opgeschort en de weergave ervan in Google Places kan worden stopgezet. Als je het moeilijk vindt om een relevante standaardcategorie te kiezen, kies je de categorie die het best bij je bedrijf past en voeg je daarna specifiekere aangepaste categorieën toe. Als je niet zeker weet in welke categorie je je bedrijf moet indelen, kun je in het helpforum om advies vragen en je probleem met andere bedrijfseigenaren bespreken.

We hopen dat deze informatie je helpt een beknopte beschrijving en relevante categorieën aan je bedrijfsvermelding in Google Places toe te voegen. Zo kunnen potentiële klanten beter bepalen of jouw bedrijf overeenkomt met wat ze zoeken. Voor verdere vragen kunt je het helpforum raadplegen.