Google krijgt een nieuwe look

Vandaag heb je misschien opgemerkt dat de Google-producten er iets anders uitzien. Dat klopt! We werken aan een project om je een nieuw en verbeterde Google-ervaring te bezorgen. Deze zullen we de komende maanden geleidelijk introduceren. Zoals je hieronder kunt zien, wordt zelfs onze klassieke startpagina een beetje gepimpt.
Nieuwe Google startpagina met een kleiner logo, vernieuwde knoppen en bovenaan een zwarte navigatiebalk.


De manier waarop mensen internet gebruiken en ervaren, verandert constant. Ons doel is om een soepele en consistente online-ervaring te geven, ongeacht welk Google-product je gebruikt op welk soort apparaat. De nieuwe Google-ervaring kan worden samengevat met drie steekwoorden: doelgericht, soepel en intuïtief.

Doelgericht
Of je nu aan het googlen bent, een e-mail stuurt of op zoek bent naar een kaart: het doel is om te vinden wat je zoekt. Onze taak is ervoor te zorgen dat je de juiste tools en functies ter beschikking hebt waarmee je snel en gemakkelijk toegang hebt tot online informatie. Met het vernieuwde ontwerp richten we ons op die zaken die belangrijk zijn en ruimen we alle afleidende dingen op. Zelfs eenvoudige veranderingen, zoals opvallende kleuren voor actieknoppen of het verbergen van navigatieknoppen totdat je ze nodig hebt, kunnen je helpen om te focussen op alleen datgene wat je op dat moment nodig hebt.

Soepel
Vroeger was er eigenlijk maar één manier om Google te gebruiken: op een desktop computer met een gemiddeld grote monitor. Nu zijn er veel meer manieren om online te gaan: mobiele telefoons, tablets, monitoren met een hoge resolutie en televisies. Binnenkort geeft het nieuwe ontwerp je de mogelijkheid om soepel van het ene apparaat naar het ander over te schakelen met een visueel consistente ervaring. Ons doel is om deze flexibiliteit aan te bieden zonder dat dit ten koste gaat van stijl en bruikbaarheid.

Intuïtief
De filosofie achter het ontwerp is om kracht te combineren met eenvoud. We willen onze look graag simpel en helder houden, maar achter dit ogenschijnlijk eenvoudig ontwerp zitten nieuwe technologieën zoals HTML5, WebGL en de laatste, snelste browsers. Dit om ervoor te zorgen dat jij alle macht over het web hebt.

Constante herziening en verbetering is voor ons een belangrijk thema. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld onze zoekresultaten een nieuwe look gegeven en als je de originele Google startpagina hieronder met die van vandaag vergelijkt, zie je dat een makeover af en toe zeer vernieuwend kan zijn.
Originele Google startpagina in 1997


De komende maanden zul je verbeteringen in het ontwerp van al onze producten zien, inclusief Google zoeken, Google Maps en Gmail. Laat ons hier weten wat je van deze makeover vindt. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om je ervaring online en met onze producten te verbeteren, en je feedback is hierbij essentieel.