Google Translate remix

Toen we Google Translate ontwikkelden, dachten we vooral dat het een handige tool zou zijn; onze gedachten over hoe mensen Translate konden gebruiken waren nogal rechttoe rechtaan. Het idee was om taalbarrières weg te nemen en webcontent in allerlei talen voor iedereen beschikbaar te maken. Zoals met zoveel uitvindingen het geval is, blijkt dat mensen Google Translate op manieren gebruiken die wij zelf nooit hadden bedacht. In de afgelopen tijd is een aantal leuke Translate-trends ontstaan, die we graag delen. Wie weet dienen ze als inspiratie om nog meer bijzondere toepassingen voor Google Translate te ontdekken.

Als eerste Translate-trend heeft een aantal creatieve mensen in het Duits bepaalde zinnen met medeklinkers gebruikt en daarmee een nieuwe soort 'beatbox' gemaakt. De zin 'pv zk beschk' zei ons in het begin niet veel, maar nadat we even luisterden begonnen we al snel mee te knikken op de maat.Het lijkt erop dat er een soortgelijke trend in Taiwan gaande is door het gebruiken van de gesproken vertalingen voor zelf gecomponeerde liedjes of video-parodieën. Een video met de 'Google Translate Song', trok meer dan een half miljoen kijkers en werd zo een van de meest populaire YouTube video's in Taiwan in de afgelopen maand.

Of je nou werkt aan je volgende nummer, een afhaalmaaltijd besteld of communiceert met dieren, wij hopen dat je net zoveel plezier hebt met het gebruiken van Translate als wij hebben aan het maken ervan.