Zoeken met afbeeldingen!

Met Google Goggles kun je al sinds 2009 op je telefoon zoeken met een afbeelding. Maar soms als je achter de computer zit, weet je misschien niet de juiste woorden om te omschrijven wat je zoekt. Misschien heb je een oude vakantiefoto en weet je niet meer hoe het strand heet. Goed nieuws: nu kun je met de afbeelding zelf zoeken!

Om met een afbeelding te zoeken, hoef je alleen maar naar Google afbeeldingen te gaan en een afbeelding in te voeren in het zoekveld. Dit kun je op verschillende manieren doen: klik op de camera-icoon in het zoekveld en upload een foto van je computer of voer de URL in van een afbeelding die ergens op internet staat. Je kunt ook afbeeldingen van webpagina’s of je computer slepen en in het zoekveld neerzetten. Download de Chrome- of Firefox-extensies om afbeeldingen op het web nog sneller te zoeken met slechts één klik.Zoeken met afbeeldingen geeft de beste resultaten voor afbeeldingen die al gerelateerde inhoud hebben op het web. Daarom krijg je waarschijnlijk meer relevante resultaten voor bekende monumenten dan voor unieke zaken zoals de prachtige tekening die je kind op zondagmiddag maakte. Naast relevante resultaten komen in de zoekresultaten ook beelden naar voren die een visuele overeenkomst vertonen, of dezelfde afbeelding in verschillende formaten en resoluties.

Meer informatie over Zoeken met afbeeldingen staat in het Helpcentrum. Laat ons weten wat je ervan vindt op het helpforum.