Van oude instellingen, dingen die voorbijgaan...

Sommige dingen in Gmail stel je op een goede dag in zoals je ze wilt hebben en daarna kijk je er nooit meer naar om - zoals automatisch doorsturen en toegang verlenen.

Omdat het zo makkelijk werkt, is het ook makkelijk om je niet meer precies te herinneren wat je jaren geleden hebt ingesteld. Om ervoor te zorgen dat alles nog up-to-date is, laten we vanaf volgende week een herinneringsbericht bovenaan je Postvak IN in Gmail zien. Tenminste, als je Automatisch doorsturen en/of Toegang verlenen gebruikt. In het bericht word je gevraagd om die instellingen nog eens na te gaan en te bevestigen of het nog steeds is ingesteld op de manier waarop jij dat wilt. Misschien stuur je nog steeds berichten door naar een ander account dat je al jaren niet meer gebruikt.

Als alles er ok uitziet: heel goed! Het bericht zal na ongeveer een week weer verdwijnen. Als je instellingen ziet die je niet bekend voorkomen of die je niet meer nodig hebt, pas ze dan aan en verwijder eventuele adressen die je niet herkent. Let er trouwens op dat een onbekend account erop zou kunnen wijzen dat je wachtwoord bij iemand anders bekend is - het is het beste om het dan meteen te veranderen.