Blogger in een nieuwe jas

Zoals je misschien al is opgevallen, krijgen veel Google-producten op dit moment een face-lift. Vandaag is Blogger aan de beurt om in een nieuw jasje gestoken te worden.

 De laatste grote veranderingen aan het uiterlijk van Blogger dateren alweer van een aantal jaar terug. De veranderingen die je nu zult zien, zijn echter niet alleen gericht op mooie nieuwe graphics en een moderne interface. We hebben nagenoeg het hele proces voor het bewerken en beheren van posts vanaf de grond herschreven, waardoor het sneller en meer efficiënt is geworden voor Bloggers, en voor ons makkelijker om updates en verbeteringen door te voeren.

Tijdens het hele vernieuwingsproces zijn gesprekken gevoerd met gebruikers en hebben we tests gedaan met verschillende lay-out-opties en hoe mensen daarmee omgingen. Op basis hiervan, hebben we continu veranderingen en verbeteringen aangebracht in het oorspronkelijke ontwerp.

Een overzichtelijke blogervaring
Of je nu op je dashboard of in Instellingen bent, het is in de nieuwe vormgeving mogelijk om overal op Blogger.com meteen een post te schrijven of bewerken door op de knop bovenaan je scherm te klikken. Daarbij is de post editor ook grondig veranderd, met een groter veld om je posts te schrijven, aan te passen of alvast te bekijken.

Ken je publiek
In het nieuwe onderdeel ‘Overzicht’ in het dashboard, is het mogelijk om in één oogopslag de belangrijkste informatie van je blog te zien: een grafiek met het meest recente verkeer naar je blog, welke reacties er zijn achtergelaten en hoeveel volgers je op dit moment hebt. Daarnaast vind je in ‘Overzicht’ ook een lijst met handige links, updates van Blogger en suggesties van andere blogs die je misschien interessant vindt.

Opt-in
Vanaf vandaag wordt het voor iedereen op Blogger mogelijk om te kiezen voor de nieuwe interface - er verandert dus nog niets aan je dashboard, post editor en instellingen zonder dat je het zelf aanzet. Als het nieuwe uiterlijke voor jouw account beschikbaar is, zie je een pop-up in je dashboard met instructies hoe je het kan inschakelen. Meer informatie over alles dat is veranderd, kun je ook vinden in Blogger Help.

Feedback? Klik op het tandwieltje rechtsboven en ga naar ‘Feedback verzenden’ Vragen over Bloggers nieuwe uiterlijk? Het Blogger Helpforum is the place to be!

We zijn druk bezig om Blogger grootscheeps te veranderen en verbeteren. Dit is de eerste van een aantal veranderingen die de komende maanden uitgerold worden - we hopen dat jullie ‘m prettig, makkelijk en bruikbaar vinden!