Dynamische weergaven: zeven nieuwe manieren om je blog te laten zien

Een paar weken geleden schreven we op dit blog al over de compleet vernieuwde gebruikersinterface die Blogger heeft gekregen. Maar: daarmee is de modernisering van Blogger natuurlijk nog niet compleet. Vandaag start de volgende fase: zeven nieuwe manieren om je blog te laten zien, zeven Dynamische Weergaven.

Dynamische Weergaven zijn gebouwd met behulp van de modernste webtechnologie (AJAX, HTML5 en CSS#3) en vormen een fantastische browser-ervaring, die ervoor zorgt dat lezers blogs op een heel nieuwe manier kunnen bekijken. De interactieve lay-out maakt het voor lezers makkelijker om berichten te ontdekken op je blog. Daarbij laadt het 40 procent sneller dan traditionele sjablonen en komen oude berichten weer prominenter naar voren, zodat ze er weer als nieuw uitzien.Elk blog is anders, en elk blog komt op een andere manier het mooiste uit. Daarom zijn er zeven verschillende opties, waarbij afbeeldingen en tekst op een andere manier worden weergegeven.
  • Classical: een moderne draai gegeven aan een klassieke sjabloon, met mogelijkheid tot oneindig scrollen en afbeeldingen die meteen laden
  • Flipcard: foto’s staan verspreid op de pagina en laten de titel van een bericht zien als je er met je muis overheen gaat (M loves M)
  • Magazine: een nette, elegante opmaakstijl (Advanced Style)
  • Mosaic: een moza├»ek van tekst en afbeeldingen in verschillende formaten (Crosby’s Kitchen)
  • Sidebar: een weergave die op een inbox lijkt met een tekstpagina om snel doorheen te kunnen scrollen en bladeren (Blogger Buzz Blog
  • Snapshot: een interactief prikbord met je berichten (Canelle et Vanille)
  • Timeslide: een horizontale weergave van je berichten, gesorteerd op periode (The Bleary-Eyed Father)
Een Dynamische Weergave aan je blog toevoegen is net zo makkelijk als sjabloon wisselen. Meld je aan bij Blogger, klik op het tabblad ‘Sjabloon’ en kies welke weergave je standaard voor je blog wil. Lezers kunnen trouwens zelf kiezen of ze het fijner vinden om je blog met een andere weergave te bekijken, door een keuze te maken in het pulldown menu linksboven. Natuurlijk kun je ook de Dynamische Weergave aanpassen aan je eigen smaak door een achtergrondkleur te kiezen of een afbeelding in de header te plaatsen. Meer mogelijkheden hiervoor zijn onderweg, dus hou dat in de gaten.

Veel plezier met de nieuwe Dynamische Weergaven!