Chrome: daar zit muziek in!

Heb je de playlist op je mp3-speler inmiddels zo vaak gedraaid dat je elk liedje inmiddels mee kan zingen? Geen zin om je ghettoblaster mee te slepen naar het strand? Genoeg van alle nummers die je al kent en ben je toe aan iets nieuws of verrassends? Met de apps in de Chrome Web Store kunnen muziekliefhebbers deze zomer hun hart ophalen - of je nu precies weet wat je wil horen, of gewoon van muziek houdt en iets moois of zonnigs wil horen.Voor de professionele luisteraar:

  • RadioMee: Luister naar meer dan 10.000 radiostations en 6.000 podcasts, uit alle hoeken van de wereld, waaronder natuurlijk Nederland. En als je alleen muziek niet genoeg vindt: je kunt ook het nieuws lezen, het weerbericht zien en in je horoscoop kijken wat de toekomst voor je in petto heeft. RadioMee is gratis en ook beschikbaar voor Android en iPhone.
  • Mixcloud: Als je op zoek bent naar een specifiek muziekgenre, dan moet je bij Mixcloud zijn. Hier kun je naar radioshows, DJ sets en podcasts luisteren, allemaal geordend op genre of specifieke categorieVoor muzieklezers:

  • Shuffler.fm: Waarom zou je niet over muziek lezen wanneer je ernaar luistert? Kies een muziekgenre en Shuffler.fm neemt je mee op een reis langs honderden muziekblogs. Een willekeurig eerste nummer wordt gekozen en je gaat naar het eerste blog. Als bij een normale playlist, ga je daarna door naar het volgende nummer en daarmee ook het volgende blog. Op die manier hoor je niet alleen allerlei nieuwe muziek en artiesten, maar lees je ook meteen wat bloggers erover schrijven.Voor componisten, samplers en DJ’s:

  • Aviary Audio Editor: Soms wil je meer dan alleen luisteren. Als in jou een DJ schuilt en je een stukje van jezelf wil toevoegen aan wat je luistert, dan is Aviary Audio Editor de juiste app voor jou. Maak je eigen remix van muziek met verschillende mix-effecten - de enige grens is je eigen creativiteit.
  • Aviary Music Creator: Met deze app kun je een compleet nieuwe track maken. Meer dan 50 gratis beschikbare muziekinstrumenten en een intuitive en gebruiksvriendelijke grafische interface zorgen ervoor dat zelfs beginnende componisten hun eigen sound kunnen ontwikkelen. Je meesterwerk kun je vervolgens delen met je vrienden, en ook meteen met een platenmaatschappij.
  • Radio by Spreaker: Na al dat luisteren naar online-radio ben je misschien ge├»nspireerd geraakt om zelf een show in elkaar te zetten. Dat kan! Met Spreaker maak je zelf een radiostation voor je show en je bent meteen live op het web te horen. Neem je eigen radio-show op, met jingles, muziek en geluidseffecten, en zend het nu of later uit.Veel plezier met het maken van je eigen (na-)zomer-soundtrack met de Chrome Web Store muziek-apps!