Coldplay: Live vanuit Madrid op YouTube

Met een reeks nummer 1-hits en gouden platen is Coldplay ongetwijfeld een van de populairste bands op aarde. We zijn dan ook ontzettend blij om aan te kunnen kondigen dat hun concert op de beroemde Plaza de Toros de Las Ventas in Madrid live zal worden gestreamd via Youtube, zodat fans overal ter wereld kunnen meegenieten.

Het concert begint om 22:00 uur op woensdag 26 oktober en kan integraal worden gevolgd via het officiĆ«le YouTube-kanaal van ColdPlay. Het optreden wordt eveneens live gestreamd vanaf de Nederlandse homepage van YouTube. Met dit concert viert Coldplay de release van zijn nieuwe cd, MYLO XYLOTO (Capitol Records/EMI), die de singles ‘Every Teardrop is a Waterfall’ en ‘Paradise’ bevat. Het concert zal worden geregisseerd door niemand minder dan Anton Corbijn, de bekroonde filmregisseur en topfotograaf die bekend staat om zijn meesterlijke gebruik van zwart/wit-beelden.

Het concert is het laatste in de reeks 'American Express Unstaged', een zesdelige serie live-concerten die gezamenlijk door YouTube, Vevo en American Express werd geproduceerd. De vorige vijf concerten trokken meer dan 40 miljoen kijkers. Fans uit alle delen van de wereld stroomden toe om op YouTube live optredens te volgen van bands als Arcade Fire, John Legend & The Roots en Duran Duran. 

Aangezien het om een openluchtconcert gaat, bestaat er een kleine kans dat het weer roet in het eten gooit. Hierdoor is het mogelijk dat het concert wordt verlaat of misschien zelfs wordt geannuleerd. 

Kijk op www.youtube.com/live voor meer informatie over het optreden van Coldplay en andere live-initiatieven die de komende maanden op Youtube zijn te bewonderen.

Geniet van de show!