Ice Cream Sandwich en de Galaxy Nexus

Foto's delen met een eenvoudig tikje of ontgrendelen van een mobiele telefoon met een glimlach was tot voor kort nog science fiction. Maar nu is dit allemaal mogelijk met een toestel dat in de palm van je hand past.

Samen met Samsung onthulde Google woensdagochtend in Hong Kong de Galaxy Nexus, de eerste telefoon met Android 4.0, een besturingssysteem dat ook wel Ice Cream Sandwich wordt genoemd. De Galaxy Nexus is uitgerust met een display van 4,65 inch met echte HD (720 pixels) en een snelle 1.2 ghz-processor. Het toestel biedt daarnaast 4G LTE-  of HSPA+ technologie en een revolutionaire camera zonder sluitervertraging. Met deze versie van Android wilden we het besturingssysteem mooier, simpeler en slimmer dan slim maken.

Schoonheid en eenvoud
We hebben ons niet alleen gericht op het uiterlijk van Android. Aan de werking van het besturingssysteem hebben we minstens zoveel tijd besteed. We zijn begonnen met de dingen die je het vaakst gebruikt: het toetsenbord is drastisch verbeterd, de kennisgevingen zijn informatiever en interactief en de widgets dynamischer en aanpasbaar qua formaat. De nieuwe app People maakt het makkelijker om in contact te blijven en informatie te delen. Je kunt vrienden vinden, al hun contactgegevens opvragen en hun meest recente statusupdates voor Google+ en andere sociale netwerken raadplegen. Overal binnen Android hebben we simpele, mooie en nuttige veranderingen zoals deze aangebracht.

Slimmer dan slim
De Galaxy Nexus is meer dan een smartphone, hij is slimmer dan slim. Android Beam maakt gebruik van near field communication (NFC)-technologie, zodat je snel internetpagina's, apps, YouTube-video's en locaties met vrienden kunt delen door simpelweg je telefoons tegen elkaar aan te tikken. Face Unlock maakt gebruik van uiterst geavanceerde technologie voor gezichtsherkenning die je in staat stelt om je telefoon met een simpele glimlach te ontgrendelen. De telefoon herkent je gezicht op basis van één blik en is daarop volledig klaar voor gebruik.

De Galaxy Nexus met Ice Cream Sandwich zal binnenkort ook in Nederland beschikbaar zijn.