Een nieuw uiterlijk voor Gmail

Het zal veel Gmail-gebruikers inmiddels opgevallen zijn: er is een nieuw uiterlijk dat je kunt uitproberen. Als je je aanmeldt via de link rechtsonder, krijg je de mogelijkheid om het nieuwe ontwerp op je eigen Gmail-account te gebruiken en aan te passen aan jouw voorkeur. In deze blogpost komt een aantal veranderingen aan bod.

Gestroomlijnde conversaties
De conversatieweergave heeft een complete facelift gekregen, waardoor het makkelijker is om e-mailconversaties te lezen. Met de profielafbeelding van contacten zie je eenvoudig wie wat heeft geschreven. Daarnaast hebben we veel overbodige schermvulling weggehaald zodat de aandacht uitgaat naar waar het om draait: communicatie met vrienden, familie en collega’s.


Flexibele dichtheid
Gmail-gebruikers lezen hun berichten op verschillende apparaten en met verschillende beeldschermen. De regelafstand wordt nu automatisch aangepast aan het scherm, maar als je dat wilt veranderen, kan dat natuurlijk via de Instellingen.


Nieuwe HD-thema’s
Aan de thema-collectie is een set schitterende HD-foto’s toegevoegd met afbeeldingen van iStockphoto, die je meenemen naar verre stranden of hoge bergen. Oude favorieten zijn ook aangepast en je oude thema wordt automatisch overgezet naar de nieuwe lay-out.


Slimmer navigeren
Het navigatiepaneel aan de linkerkant zorgt ervoor dat labels en chat-contacten altijd zichtbaar zijn. Het is nu ook beter aan je eigen voorkeuren aan te passen: maak labels en chat groter of kleiner, of verberg chat helemaal.


Beter zoeken
Als je het dropdown-menu in de zoekbalk opent, zie je dat Gmail meer zoek-opties heeft gekregen, waardoor het makkelijker is om precies te vinden wat je zoekt. Met dat panel kun je trouwens ook gemakkelijk een filter instellen, gebaseerd op een zoekopdracht.


Benieuwd naar de nieuwe look? Rechtsonder kun je de link vinden waarmee je kunt omschakelen. We stellen feedback vanzelfsprekend ontzettend op prijs; je kunt deze achterlaten op het Gmail forum.