Google Docs op je Android-apparaat

Veel mensen zijn al bekend met Google Maps en Zoeken op het web op hun mobiel of Android-apparaat. Wat minder mensen weten is dat Google Docs ook beschikbaar is voor je Android en sinds enige tijd zelfs in het Nederlands!
De mobiele telefoon wordt steeds vaker gebruikt voor de toegang van informatie - van het lezen van e-mails tot het bewerken van documenten. Om de toegang, het delen en bewerken van je documenten zo makkelijk mogelijk te maken, bieden we de Google Docs app voor Android; hiermee heb je toegang tot jouw documenten in elke Google-account en kun je deze meteen bewerken en delen met je contacten.
Daarnaast kun je heel eenvoudig informatie uploaden vanaf je telefoon en kun je met je camera foto’s maken die vervolgens overgezet worden in een bewerkbaar Google document met optical character recognition (OCR). Je kunt zelfs foto’s die al op je telefoon staan converteren door deze te delen met de Google Docs app. OCR werkt al aardig goed met ongeformatteerde tekst, maar nog niet met handgeschreven informatie - dit wordt steeds beter, blijf dus op de hoogte!

Meer informatie over het gebruik van Google Docs op je Android-apparaat is beschikbaar in ons helpcentrum.