Google+ Pagina’s: in contact met alles dat belangrijk voor je is

In het dagelijks leven gaan we continu verbindingen aan, in alle soorten en maten, met mensen, plekken en voorwerpen. Die band kan met vrienden en familie zijn, de club waar je supporter van bent, een stamkroeg, een goed doel dat je na aan het hart ligt of die tv-serie waarvan je zes afleveringen achter elkaar kijkt.

Tot nu toe richtte Google+ zich op het aangaan van verbindingen tussen mensen. Maar we willen graag dat je een relatie kunt opbouwen met alle dingen die je belangrijk vindt. Van de kruidenier op de hoek tot internationale merken. Daarom introduceren we vandaag wereldwijd Google+ Pagina’s uit.Mensen + Pagina’s, samen beter
Achter elke website (of winkeldeur, kledingstuk of tv-serie) zit een gepassioneerde groep mensen. Met Google+ Pages willen we het makkelijk maken om met hen in contact te komen - en dat kan op veel manieren. Voeg voor jou belangrijke Google+ Pagina’s toe aan je kringen en neem deel aan een hangout met de boekwinkel, volg je favoriete band tijdens hun tour of lees de laatste updates van je lievelingsserie.

Bedrijven en merken kunnen met Google+ Pagina's gemakkelijk de binding met klanten en fans versterken. Zij kunnen je aanbevelen met een +1 of aan een kring toevoegen voor een langdurige verbinding. Maar je kunt updates en informatie met je achterban delen, of via een Hangout nog veel directer in contact komen.

Een aantal pagina’s is al beschikbaar - zie hieronder - maar elke organisatie kan vanaf nu zijn eigen plek op Google+ maken op plus.google.com/pages/create.

NOS
Albert Heijn
T-mobile Nederland
Dagblad De Pers
GroenLinks
FIAT Nederland
Angry Birds
FC Barcelona
Burberry
H&M
The Muppets
Pepsi
Save the Children


Direct Connect vanaf Google zoeken op het web
Mensen voeren dagelijks miljarden zoekopdrachten uit op Google, en een aanzienlijk deel daarvan is gericht op merken, instellingen of bedrijven. Tegelijk met Google+ Pagina’s rollen we ook twee manieren uit die het makkelijk maken om vanuit Google Zoeken op het web Google+ Pagina’s aan cirkels toe te voegen.

Allereerst worden Google+ Pagina’s opgenomen in de zoekresultaten en ten tweede zorgt Direct Connect ervoor dat je meteen op de juiste + Pagina zit. Als je op Google zoekt op ‘+’, gevolgd door de pagina waarin je bent geïnteresseerd (bijvoorbeeld +Google), word je meteen naar de + pagina gebracht. Op die manier kun je het goede doel, de winkel of het restaurant waarnaar je zocht meteen aan je cirkels toevoegen. Meer informatie over Direct Connect voor instellingen is te vinden in het Helpcentrum.Google+ probeert om de banden die je online aangaat, net zo afwisselend, interessant en genuanceerd te laten zijn als in het echte leven. Met de lancering van Google+ Pagina’s hebben we weer een stapje in die richting gedaan, maar er is nog steeds heel veel werk te verrichten en er staan nog veel verbeteringen op stapel - hou de ontwikkelingen dus in de gaten.