Google Street View in België gelanceerd

Vanaf vandaag is de populaire functie Street View ook in België beschikbaar. Hiermee is het mogelijk om panoramische beelden op straatniveau te bekijken van straten en plaatsen in het hele land. Ook met Google Earth en Google Maps for Mobile kun je nu 360° rondkijken op de Groenplaats, in de Ardennen of de Wetstraat.

Op plaatsen in België waar Street View beschikbaar is, krijg je toegang tot beelden op straatniveau door in Google Maps volledig in te zoomen of door het Pegman-icoontje aan de linkerkant van de kaart naar een straat met een blauwe rand te slepen. Je kunt een restaurant bekijken vóór je het bezoekt, plannen maken voor je vakantie, plekken opzoeken om met anderen af te spreken of hulp zoeken bij aardrijkskunde-huiswerk. En het is natuurlijk een ideaal hulpmiddel om de weg te zoeken.

De Brusselse burgemeester Freddy Thielemans verklaart: “Street View maakt het voor de stad Brussel eenvoudiger om de unieke plekken in Brussel aan iedereen te tonen. Het Atomium, de Grote Markt en Manneken Pis: al deze unieke monumenten zijn nu voor iedereen toegankelijk en wij zijn trots dat wij ze aan de wereld kunnen tonen.”


Brussels bloementapijt


Ulf Spitzer, Street View Program Manager bij Google: “Het doet ons heel veel genoegen dat wij nu Street View in België kunnen lanceren. Street View maakt de prachtige straten en plaatsen van dit mooie land nu toegankelijk voor gebruikers uit de hele wereld. Street View houdt in België rekening met de taalvereisten van de gewesten, zodat alle Belgische bedrijven en gebruikers de talrijke voordelen van deze service volledig kunnen benutten.”

Google heeft grote inspanningen geleverd om de privacy te respecteren en tegelijk alle gebruikers in België de voordelen van deze functie te bieden. Street View bevat alleen beelden die zichtbaar zijn langs openbare wegen en gebruikt geavanceerde technologie om gezichtenonherkenbaar en nummerborden onleesbaar te maken. Het is bovendien heel makkelijk om te vragen of een beeld kan worden verwijderd, indien iemand het ongepast vindt. Daarvoor hoef je alleen maar te klikken op Een probleem melden. Bij het ontwikkelen van de functie heeft Google uitvoerig talrijke privacycommissies en belangengroepen geraadpleegd om ieders privacy te garanderen. Meer informatie kun je vinden op de Street View privacy-pagina.

Meer informatie over de privacy-aspecten van Street View en hoe de functie kan worden gebruikt voor ontspanning en door bedrijven vind je op de Belgische Street View website. Voor vragen of opmerkingen over Street View België, bezoek het helpforum