Modelleer Uw Stad 2012

Na het grote succes van de Google-wedstrijd 'Modelleer uw stad' van vorig jaar, kondigen we vandaag met veel plezier de tweede editie van deze wedstrijd aan. 'Modelleer uw stad' draait om geo-modelleren: het maken van modellen met fototextuur van echte gebouwen, die vervolgens in Google Earth kunnen worden weergegeven. De wedstrijd 'Modelleer uw stad' biedt bovendien de kans om je woonplaats letterlijk op de (3D-)kaart te zetten. En de prijs van $ 25.000 voor een lokale school is natuurlijk ook niet gek.



Vrijwel iedereen kan meedoen aan de wedstrijd 'Modelleer uw stad'. Vorm een team, maak modellen van gebouwen (met SketchUp of Virtueel bouwen) en upload deze vóór het eind van februari 2012. Op de wedstrijdsite staat meer informatie over de prijzen en voorwaarden.



Je kunt zoveel gebouwen modelleren als je wil en welk soort gebouwen je kiest, bepaal je helemaal zelf. Belangrijk is dat je keuzes iets zeggen over het karakter en de geschiedenis van de plek. Laat je inspireren door de winnaar van 2010, Jorge De Albertis uit Lima in Peru:



Nog niet bekend met geo-modelleren? Bekijk 'Uw wereld in 3D' voor meer informatie en ga vervolgens aan de slag met het modelleren van uw eigen woonplaats!