Topbijdrager Ralf

Zoals je in mijn vorige blogpost hebt kunnen lezen, willen we graag een aantal Topbijdragers van Google aan jullie voorstellen. Topbijdragers zijn mensen die zich vrijwillig op de Google helpforums inzetten om andere gebruikers te helpen en om hun enthousiasme over Google-producten te delen met anderen. Onze Topbijdrager van het Webmaster- en AdSense-forum, Ralf, gaat zich in het eerste deel van deze blogserie voorstellen.

Hoe ben je Topbijdrager geworden?
Dat is al weer een tijd geleden - oktober 2006 - toen ik een aantal vragen had over Google aangepast zoeken. Eerst kwam ik zelf met een aantal vragen op het forum, later ging ik wat vragen van anderen beantwoorden. Ik ben al een paar jaar als Topbijdrager op het Webmaster-forum actief, het AdSense-forum pas sinds kort toen Jacintha als Google gids op het forum in beeld kwam. Ik was wel in een eerdere versie van het forum actief destijds met een voormalige Google AdSense-gids.

Wat vindt je er leuk aan om Topbijdrager te zijn?
Ik zie het als een leuke bezigheid, dat analytische. Vaak staat het probleem dat een gebruiker heeft niet expliciet in een bericht. Dan moet je zelf ontcijferen wat het probleem is en hier een oplossing op bedenken. Daarnaast kun je er heel interessante informatie uit halen waar je zelf ook wat aan hebt. Je komt vaak vragen tegen waar je zelf van kunt leren en hoe je die informatie weer kunt toepassen. Ook leer je hoe je zelf bepaalde problemen kunt voorkomen en oplossen. Vooral als het gaat over een boeiend onderwerp, dan is het juist leuk om erover te leren. De nadruk ligt bij mij op het oplossingsproces.

Je bent afgelopen september naar de wereldwijde bijeenkomst van Topbijdragers in het Googleplex in Mountain View geweest. Kun je hier wat meer over vertellen?
Verbazingwekkend! Circa 700 foto’s genomen! Heel wat vrouwen wilden een foto van mij nemen - of met mijn T-shirt met het opschrift ‘I don’t need Google, my wife knows everything’!
Op de dag van aankomst hebben we onder het genot van een drankje andere Topbijdragers en Googlers ontmoet - veel bekende gezichten, maar nu elkaar in levende lijve gezien. Op de eerste dag van de bijeenkomst hebben we veel ‘bekende Googlers’ ontmoet, een presentatie gevolgd over het nieuwe Google Productforums platform en productdemonstraties bijgewoond. Op de tweede dag zijn we naar het hoofdkantoor van Google geweest - het Googleplex. Hier hebben we een sessie gevolgd over de producten die we als Topbijdragers ondersteunen, een sessie gehad met de Nederlandse Google gidsen, een rondleiding gekregen en gewinkeld bij de Google Store. Alles zat erop en eraan en 's avonds weer terug voor een sociale bijeenkomst. Zoiets kan alleen bij een bedrijf als Google.

Wat is je favoriete Google-product? Waarom?
Google Maps in combinatie met satelliet view en Street View. Ideaal om een trip of vakantie te plannen - scheelt altijd extreem veel zoekwerk ter plekke!