De Topbijdragers van Google

Als je onze helpforums weleens hebt bezocht met een vraag of feedback over onze producten, dan heb je waarschijnlijk antwoorden van onze Topbijdragers gezien. Maar wie zijn deze bijdragers? Hoe worden ze geselecteerd? En hoe kun je er zelf een worden?

Wie zijn onze Topbijdragers?
Topbijdragers zijn vrijwilligers op de Google helpforums die zich inzetten om andere gebruikers te helpen en om hun enthousiasme over Google-producten te delen met anderen. Zij posten regelmatig in onze forums, waarbij ze andere gebruikers helpen met hun vragen over onze producten. Topbijdragers beschikken over een uitstekende productkennis en gaan op een leuke manier met andere gebruikers om.

Wat is het voordeel als je een Topbijdrager bent?
Voor Topbijdragers is de status van Topbijdrager een vorm van erkenning van hun expertise en kennis. Voor Topbijdragers bestaat er verder de mogelijkheid om de voortdurende ontwikkelingen van onze producten bij te houden door functies vooraf te testen. Ze kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met Google medewerkers. Daarnaast biedt dit programma de mogelijkheid om kennis te maken met andere gebruikers en Topbijdragers met dezelfde interesses en expertise.

Wereldwijde bijeenkomst van Topbijdragers
Tot slot ontvangen Topbijdragers uitnodigingen voor evenementen die door Google worden georganiseerd. Een mooi voorbeeld hiervan is de wereldwijde bijeenkomst van Topbijdragers afgelopen september in het Googleplex in Mountain View, de Verenigde Staten. Op de bijeenkomst waren meer dan 250 Topbijdragers uit de hele wereld aanwezig. Meer dan 40 product-forums waren vertegenwoordigd in meer dan 20 talen.

Op de bijeenkomst konden onze Topbijdragers ingenieurs van Google ontmoeten die demonstraties van verwachte functies gaven, wat een unieke kans was om feedback te geven en vragen te stellen. Het was ook de perfecte gelegenheid om elkaar te leren kennen.Onze Topbijdragers uit Nederland en Belgiƫ die de bijeenkomt hebben bijgewoond


Hoe word ik een Topbijdrager?
Je kunt Topbijdrager worden door andere gebruikers in het forum actief te helpen. De antwoorden van potentiƫle Topbijdragers zijn altijd nuttig, accuraat, behulpzaam en vriendelijk. Zo worden antwoorden verkozen tot 'Beste antwoord', wat je kans vergroot om in aanmerking te komen. Daarom is het belangrijk dat je een antwoord post dat het probleem van de gebruiker zo goed mogelijk oplost. Een Google medewerker kan contact met je opnemen als deze vindt dat je een goede Topbijdrager zou kunnen zijn.

Binnenkort zullen een aantal van onze Topbijdragers zich hier op het blog voorstellen, waarbij ze zullen uitleggen hoe het voor hen allemaal is begonnen en waarom het voor hen nu een hobby is geworden.