Nieuwe look voor YouTube

Of het nu gaat om je favoriete sportmomenten, dance battles, make-uplessen, wetenschappelijke experimenten of films, op YouTube vind je ontzettend veel fantastische dingen. Daarom trekt YouTube dagelijks meer dan drie miljard views. En steeds vaker is er achter elke leuke video een interessant kanaal te vinden. Vorige maand kondigden we al aan dat er meer kanalen op YouTube te vinden zullen zijn. Op deze manier willen we het eenvoudiger voor je maken om de beste video's te vinden en op de hoogte te blijven van nieuwe uploads.

Vandaag introduceren we een nieuw ontwerp voor videokanalen en steken we de homepage in een nieuw digitaal jasje. Hierdoor wordt je YouTube-ervaring op drie punten verbeterd:

1. Een nieuwe homepage
De homepage van YouTube vormt je springplank naar een zee van informatie en entertainment. Om je in staat te stellen om meer uit YouTube te halen, maken we het eenvoudiger voor je om direct vanaf de homepage leuke kanalen te vinden en volgen:
Jouw YouTube Guide - Met de YouTube Guide kun je de homepage van YouTube aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Om hiermee van start te gaan, moet je je aanmelden of eerst een YouTube-account aanmaken. Vervolgens kun je aanbevolen kanalen raadplegen, de feed van je homepage aanpassen en zelfs je YouTube-account koppelen aan Google+ en Facebook, zodat je de video's kunt zien die je vrienden delen.
Verbeterde feed op de homepage - De nieuwe feed op de homepage vormt nu het middelpunt van de homepage.

2. Gebruiksvriendelijkere en aanpasbare kanalen
We introduceren een nieuw ontwerp voor videokanalen dat draait om wat voor gebruikers het belangrijkste is: het vinden van de beste video's. Aangezien iedereen die video's uploadt weer andere doelen voor ogen heeft, hebben we nieuwe kanaalsjablonen ontwikkeld. Hiermee kunnen we beter voorzien in je behoeften, of je nu één video per week uploadt of duizenden video's voor je volgens publiceert. Je kunt je nu opgeven om dit kanaal te testen. Meer informatie hierover vind je in ons Helpcentrum.

3. Een nieuw jasje
Om de nieuwe ontwerpen voor de homepage en videokanalen optimaal op elkaar af te stemmen hebben onze volledige website in een nieuw jasje gestoken. Vandaag introduceren we een overzichtelijkere en gebruiksvriendelijkere versie van YouTube met een harmonieuze grijze achtergrond, grotere miniatuurweergaven van video's en een gestroomlijnde pagina voor het bekijken van video's.


(De video is in het Engels)