Google Earth 6.2: De wereld is prachtig

Vogelvluchtperspectief krijgt een nieuwe betekenis in de nieuwste versie van Google Earth. Google Earth 6.2 is de mooiste versie tot nu toe, met beelden die naadloos in elkaar overgaan en een nieuwe zoek-interface. Daarnaast is het nu ook mogelijk om afbeeldingen direct vanuit Google Earth te delen op Google+.


De wereld als één geheel


De aardbol zoals die is te zien op Google Earth is samengesteld uit een groot aantal satellietbeelden en luchtfoto’s, die op verschillende data zijn genomen, onder verschillende licht- en weersomstandigheden. Hierdoor kan de aarde er onregelmatig uitzien.

We lanceren een nieuwe manier waarop afbeeldingen worden weergegeven, waarin deze verschillen zijn weggewerkt. Het resultaat daarvan is een prachtig, naadloos weergegeven aarde waarbij oppervlakteverschillen zonder ruitjeseffect worden weergegeven. Hoewel deze verandering voor elke versie van Google Earth geldt, geeft de nieuwste versie het allermooiste effect.

De Grand Canyon voor (links) en na (rechts)


Deel je ontdekkingsreizen via Google+

Het is geweldig om met Google Earth onze planeet te verkennen: het huis waar je ooit hebt gewoond of die plek waar je altijd nog een keer naar toe wilt gaan. In Google Earth 6.2 is het mogelijk om screenshots van wat je op dat moment ziet, te delen via Google+. Als je Earth al hebt geüpgraded naar Google+, kun je beelden van plaatsen die je virtueel hebt bezocht, delen met je Kringen. Om dit uit te proberen, hoef je je alleen maar aan te melden met je Google-account en te klikken op ‘Delen’.Verbeteringen in de zoekfunctie

Ook de zoekfunctie in Google Earth is verbeterd in de nieuwe versie. Niet alleen heeft het zoekvak een nieuw uiterlijk gekregen, Automatisch aanvullen, dat al beschikbaar was op Google Maps, werkt nu ook in Earth. Ook zijn wandel- en fietsroutes en routebeschrijvingen voor het Openbaar Vervoer toegevoegd aan Google Earth. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe route voor je dagelijkse fietstocht naar werk, of toe bent aan een verandering van uitzicht, dan kun je in Google Earth alle mogelijke opties oproepen en visualiseren.

Download Google Earth 6.2 en ontdek de wereld om je heen!