Chrome voor Android

Sinds Google Chrome in 2008 werd gelanceerd, is het voor miljoenen mensen de belangrijkste manier geworden om op internet te gaan. Om ervoor te zorgen dat je ook onderweg de beste browse-ervaring kunt hebben, introduceren we Chrome voor Android Beta voor telefoons en tablets met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Net als de desktopversie is Chrome voor Android Beta gericht op snelheid en eenvoud. Natuurlijk zitten er synchronisatiemogelijkheden in, zodat je jouw eigen, persoonlijke browser gewoon mee kan nemen onderweg.

Snelheid
Met Chrome voor Android kun je online zoeken, navigeren en browsen met Chrome-snelheid. Scrollen door websites gaat net zo snel als je je vingers kan bewegen. En als je zoekt, worden de belangrijkste zoekresultaten al op de achtergrond geladen terwijl je typt, waardoor sites meteen verschijnen. Vanuit de Chrome omnibox kun je zowel snel zoeken als direct naar sites gaan. 

Eenvoud
Chrome voor Android is niet zomaar de mobiele variant van de webversie, maar helemaal speciaal gebouwd voor mobiele apparaten. Tabs bijvoorbeeld zijn aangepast zodat ze op een klein telefoonscherm net zo goed werken als op een tabletscherm.


De juiste link aanklikken op een smartphone kan een, laten we zeggen, niet al te beste ervaring zijn - zeker als er een aantal links in een lijst staat. Link Preview in Chrome voor Android zoomt automatisch in op links zodat het makkelijker wordt om de juiste te kiezen en aan te klikken.

En net als bij de desktopversie is Chrome voor Android gebouwd met gebruikersprivacy in het achterhoofd: daarom is het mogelijk om incognito te browsen en zijn er duidelijk privacy-instellingen (klik op het menu-icoon, ‘Instellingen’ en ‘Privacy’).


Aanmelden en synchroniseren
Heb je Chrome op je desktop helemaal gepersonaliseerd met bladwijzers en persoonlijke voorkeuren? Chrome voor Android maakt het mogelijk om je eigen browser mee te nemem op je mobiele apparaat. Als je je aanmeldt bij Chrome op je Androidtoestel, kun je

  • Openstaande tabs bekijken: de tabs die op je computer (waarop je ook bij Chrome was aangemeld) open waren, staan ook op je telefoon of tablet
  • Slimmere suggesties krijgen: automatisch aanvullen en webgeschiedenis wordt ook gesynchroniseerd, waardoor je minder hoeft te typen
  • Bladwijzers synchroniseren: bezoek je favoriete websites waar je ook bent.

De Beta-versie van Chrome voor Android wordt in de loop van de komende dagen beschikbaar in Android Market voor telefoons en tablets met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Op dit moment nog niet overal, maar wel in Nederland en Belgiƫ!