Topbijdrager SebastiaanHuHoe ben je Topbijdrager geworden?
Sinds ik als SEA en Analytics Consultant werk, ben ik mij steeds meer en meer gaan verdiepen in de wondere wereld van Google AdWords. Al vlug kwam ik erachter dat het opzetten van een Google AdWords-campagne vrij snel voor elkaar is, maar dat het optimaliseren en het rendabel maken van een campagne een vak apart is en dat er erg veel zaken zijn waar op gelet moet worden.

Net als sommige andere adverteerders liep ik tegen een aantal problemen op. Soms wist ik de oplossing zelf, maar in andere gevallen was dat niet zo en ging ik op zoek naar antwoorden en tips. Al snel kwam ik bij het Google AdWords Helpcentrum uit. Hier kon ik veel informatie vinden over Google AdWords, maar soms was ik nog niet helemaal tevreden en ging ik verder zoeken naar ‘lotgenoten’.

Tijdens deze zoektocht kwam ik uit bij het Google AdWords Helpforum. Na het plaatsen van een aantal vragen, waarop ik snelle en met name zeer deskundige antwoorden ontving, ging ik zelf ook een aantal vragen beantwoorden. Na verloop van tijd maakte ik er een dagelijkse bezigheid van om minimaal 1 x per dag op het Google AdWords Helpforum te kijken, om te kijken of ik antwoord kon geven op de gestelde vragen.

Voordat ik het wist, werd ik door een Google Gids gevraagd of ik als Topbijdrager wilde gaan fungeren gezien mijn actieve en schijnbaar deskundige kennis op het gebied van Google AdWords. Hier zei ik uiteraard geen nee tegen!

Wat vind je leuk aan het forum?
Het oplossen van vraagstukken van anderen is wat ik het leukst vind aan het Google AdWords Helpforum.  Met name de ‘niet standaard’ vragen, waar niet direct een antwoord op gegeven kan worden, trekken mij aan. Ik vind het zeer leerzaam om te discussiëren over de wat complexere vraagstukken omdat ik op deze manier ook mijn eigen kennis kan testen en met name kan bijschaven.

Wat is je favoriete Google-product en waarom?
Voor mijn huidige functie maak ik met name gebruik van Google AdWords, Google Analytics en het Google Merchant Center. Maar ook van producten als Google+, Docs, Gmail, Agenda en Discussiegroepen maak ik regelmatig gebruik, zowel zakelijk als privé.

Wat zijn jouw ervaringen als Google AdWords Topbijdrager?
Veelal positieve gebruikers die dankbaar zijn dat ze een antwoord op hun vraag gevonden hebben. Zo voelde ik mij, destijds, in ieder geval wel! Uiteraard zijn er ook weleens discussies die uit de hand (dreigen te) lopen. Dit heb je echter op ieder forum. Gelukkig zijn er genoeg Topbijdragers en Google Gidsen om hier direct op in te springen en dit correct af te handelen.

Wat ik vooral erg leuk vind is dat sommige gebruikers zelf ook vragen gaan beantwoorden doordat ze zelf op het Google AdWords Helpforum geholpen zijn. Hier leer je erg veel van en dit kan je weer toepassen in je eigen Google AdWords account(s), heb ik uit eigen ervaring ondervonden.

Wat is het belangrijkste advies dat je een Google AdWords-gebruiker zou willen geven?
Wees vooral niet ‘bang’ om een vraag te stellen! Er bestaan absoluut geen domme vragen en het is eeuwig zonde om tegen dezelfde problemen aan te lopen die eerdere adverteerders ook hebben gehad. Bovendien is het erg leerzaam om het Google AdWords Helpforum geregeld te bezoeken om alleen al de vragen en de antwoorden door te lezen. Zelf heb ik hier erg veel aan gehad en zeer veel van geleerd.

Gepost door Jantien te West, het Google Team