Vanuit je huiskamer naar de Amazone


Altijd al eens rond willen varen op de langste rivier ter wereld? Benieuwd hoe het is om in het Braziliaanse regenwoud te zijn? Vanaf vandaag is het mogelijk om met Street View op Google Maps door het Amazonegebied rond te dwalen en zelf de schoonheid van deze fantastische omgeving te ervaren - zonder eerst uren te vliegen.
Stap in een virtuele boot en bevaar de Rio Negro, drijf naar kleinere zijrivieren waar het oerwoud is overstroomd of wandel door Tumbira, het grootste dorp in het natuurreservaat. Het is ook mogelijk om door de bossen van het Amazonegebied rond te lopen. En als je goed zoekt, kom je misschien nog wel wat bosbeesten tegen!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Fundação Amazonas Sustentável (Amazone duurzaamheidsstichting), de plaatselijke non-profitorganisatie die ons heeft uitgenodigd. Het resultaat van de samenwerking: 50.000 foto’s die gezamenlijk deze imposante, 360-graden panorama-impressie van de rivier en het regenwoud vormen.

Veel delen van de Amazone, waaronder het Rio Negro-natuurreservaat, worden beschermd door de Braziliaanse overheid en zijn daarom slechts zeer beperkt toegankelijk. Hopelijk zorgt dit bijzondere Street View-project ervoor dat deze bijzondere plek op de planeet nu toch bezocht kan worden door mensen die anders niet de gelegenheid zouden hebben. 

Ga naar de kaart van Brazilië op Google maps en zet Pegman op de Rio Negro. Veel plezier met alle schoonheid op de rivier en in het regenwoud!