Topbijdrager Koen


Hierbij de introductie van onze tweede Vlaamse Topbijdrager Koen!

Hoe ben je Topbijdrager geworden?
Ongeveer anderhalf jaar geleden begon ik uit te zoeken wat Google Places kon betekenen voor de winkel van mijn vrouw. Het intrigeerde me hoe op basis van zoektermen in combinatie met kaarten, specifieke resultaten werden getoond. Ik maakte een vermelding aan en heb ongeveer 18 maanden op regelmatige basis aan de SEO-parameters gesleuteld, tot ik lokaal bovenaan stond en zelfs een directe vermelding kreeg op de kaart.

Ook heb ik gedurende die periode gemerkt dat je ook echt ‘gevonden’ wordt via de Google Places-vermelding. Ik had namelijk enkel op Google Places mijn mobiele telefoonnummer staan en kreeg toch op regelmatige basis een telefoontje voor de zaak op mijn GSM. Ook Google Analytics toont toch elke maand tussen de 300 en 500 vermeldingen, met telkens een 50-tal kliks naar ofwel de website van de zaak of de ‘meer info’-knop. En dat vind ik toch behoorlijk knap voor wat al bij al een gratis dienstverlening is.

Wat vind je leuk aan het forum?
Het is een community die vooral draait door de vrijwilligers. Het steunt op het basisidee van internet: delen en ondersteuning door velen (zoals wiki en open source).

Wat is je favoriete Google product? Waarom?
Ik ben op dit ogenblik (wegens tijdsgebrek) enkel actief op het Google Places forum. Daarnaast gebruik ik al geruime tijd ook Gmail, Google Maps en uiteraard Google Zoeken.

Wat zijn jouw ervaringen als Google Places Topbijdrager?
SEO is vooral een zaak van geduld, veel geduld; verbetering van je SEO-parameters resulteert dus niet onmiddellijk in een stijging in de vermelding. Ook het grote succes van Google Places maakt dat mensen geduld nodig hebben eer er iets gebeurt op hun account. En geduld is nu net iets dat niemand nog heeft in onze maatschappij - en wat ook niet echt mijn sterkste punt is.

Wat is het belangrijkste advies dat je een gebruiker als Google Places Topbijdrager zou geven?
1. Indien je een bestaande vermelding claimt, wijzig dan in eerste instantie niets (behalve eventueel het telefoonnummer/GSM). Pas dingen aan wanneer je geverifieerd hebt via PIN, zonder verificatie of met SMS verificatie.
2. Als je het forum raadpleegt, is het verstandig om eerst even wat zoekwerk te doen voor je een vraag post. En wanneer je een vraag neerzet, vermeldt dan altijd naam, locatie en categorie. Anders kunnen wij niet echt veel doen.
3. En tot slot: Vergeet niet dat wij ook vrijwilligers zijn.