Google Drive... ja, echt!

Net als over het Monster van Loch Ness, heb je misschien wel eens geruchten gehoord over Google Drive. Wat blijkt, een van de twee bestaat echt...

Vandaag introduceren we Google Drive - de plek om al je werk te doen, te delen, te bewaren en samen te werken. Of je nou werkt aan een gezamenlijk onderzoeksproject met een vriend, een bruiloft voorbereidt met je aanstaande of de rekening bijhoudt met je huisgenoten: het kan allemaal met Google Drive. Je kan al je bestanden, zoals video’s, foto’s, Google Docs, PDFs et cetera uploaden op Google Drive.

Google Drive - die natürliche Evolution von Google Docs

Google Drive is meer dan alleen opslag. Met Google Drive kun je:
  • Creëren en samenwerken. Google Docs bevindt zich binnen Google Drive. Hierdoor kun je samen met anderen in real time werken aan documenten, spreadsheets en presentaties. Daarnaast kun je  door een bestand te delen opmerkingen toevoegen en reageren op alle bestanden (PDF, afbeelding, video bestand, etc.). Je ontvangt dan bericht als anderen een opmerking geplaatst hebben op de door jou gedeelde items. Als zakelijke gebruiker kun je bestanden of folders delen met specifieke mensen, het hele team of zelfs met mensen en partners buiten de onderneming. Je bepaalt zelf wie ze kan bekijken of aanpassen en je kunt deze opties op elke gewenst moment wijzigen. 
  • Alles veilig opslaan en overal toegang hebben tot je bestanden (ook onderweg). Je hebt overal en vanaf elk apparaat toegang tot je bestanden. Je kunt Drive installeren op je Mac en PC en de Drive-applicatie downloaden voor je Android-toestel of tablet. Ook werken we aan een Drive-applicatie voor iOS-apparaten. 
  • Alles doorzoeken. Je kunt eenvoudig zoeken trefwoord en filteren op bestandstype, eigenaar en meer. Drive kan ook tekst herkennen van ingescande documenten door gebruik te maken van Optical Character Recognition (OCR) technologie. Stel je voor dat je een ingescande afbeelding van een oud krantenartikel hebt geüpload. OCR van Google Drive stelt je in staat om in de tekst van het artikel te zoeken naar een specifiek woord. Ook gebruikt Google Drive afbeeldingsherkenning zodat je foto’s van de Grand Canyon kunt uploaden en later kunt zoeken op het woord [grand canyon] om direct de foto’s te bekijken. De technologie bevindt zich nog in een vroeg stadium, maar we verwachten dat het systeem steeds beter wordt.
Je kunt meteen aan de slag met 5GB gratis opslagruimte - dat is genoeg om alle high-res foto’s van je vakantie op de Mount Everest op te slaan, of de gescande kopieën van liefdesbrieven van je grootouders. Je hebt dan nog genoeg ruimte over voor die roman waar je mee bezig bent. Je kan upgraden naar 25GB voor $2,49/maand, 100GB voor $4,99/maand of zelfs 1TB voor $49,99/maand. Wanneer je upgradet naar een betaald account, dan wordt je Gmail opslagruimte ook vergroot naar 25GB.

Google Drive is gemaakt om naadloos samen te werken met andere Google-producten. Je kunt foto’s die op Drive staan toevoegen aan berichten in Google+ en binnenkort is het mogelijk om bestanden van Drive direct in e-mail bij te voegen. Drive is een open platform en we zijn bezig om allerlei zaken te ontwikkelen met derde partijen, zoals de mogelijkheid om direct op Google Drive te faxen, video’s te bewerken en website mockups te creëren. Ga naar de Chrome Web Store om deze apps te installeren - en houdt de Store in de gaten voor meer handige apps.

Dit is slechts het begin van Google Drive: er komt nog veel meer aan! Begin meteen met Drive via drive.google.com/start