Multitasken anno 20129 december 1968 was een belangrijke dag in de geschiedenis van de computer. Douglas Engelbart liet in de Moeder der Demo's zien wat moderne techniek allemaal mogelijk maakte. Een van de vele ontwikkelingen die Engelbart besprak, was een eenvoudig, intuïtief aanwijsapparaat waarmee een cursor op het scherm kon worden bewogen. De wereld maakte kennis met de muis.

Voor het tijdperk van de muis moest je om met de computer te communiceren, een commando intypen, een reactie afwachten, een tweede commando intypen enzovoorts. De mogelijkheid om met je pols en hand een beweging op het scherm om te zetten in commando’s, was revolutionair en heeft de manier waarop we contact hebben met de machines hebben voor altijd veranderd.

De volledige kracht van de muis is echter decennia lang beperkt gebleven. We gebruiken de muis met één hand, terwijl de andere niets doet en er maar een beetje bij ligt. De wereld van informatie en internet is sneller en sneller geworden, maar onze muis-capaciteit is hetzelfde gebleven.

Het Chrome-team heeft hard gewerkt om dit probleem op te lossen en de volledige capaciteit van allebei je handen te benutten. We kondigen dan ook met trots een geheel nieuwe manier aan om met twee handen nog sneller van internet gebruik te maken: de Multitask Mode.Met Multitask Mode heeft u toegang tot meerdere muizen tegelijkertijd, dus je kunt een schaakzet doen terwijl je een video bekijkt, of een paard tekenen terwijl je een e-mail stuurt met relatie-advies voor een vriendin.

Sluit alle muizen, touchpads, joysticks en trackballs aan die je kunt vinden: Chrome sluit geen enkel aanwijsapparaat uit, zodat je met je vrienden op hetzelfde moment tientallen websites tegelijk kunt bekijken.

Probeer het uit en laat ons weten wat je ervan vindt!