Op weg naar een eenvoudiger en mooier Google

Meer dan 170 miljoen mensen hebben gekozen voor Google+, waar ze profiteren van nieuwe manieren om content uit te wisselen via Search, Gmail, YouTube en tal van andere locaties. Google+ bevindt zich nog in de kinderschoenen en er valt nog veel werk te verzetten. Toch zijn we enthousiaster dan ooit over onze mogelijkheden om gebruikers overal binnen Google een naadloze sociale ervaring te bieden.

Een belangrijk onderdeel van deze ‘sociale laag’ is een ontwerp dat met onze ambities mee kan groeien. Daarom introduceren we vandaag een functionelere en flexibelere versie van Google+. We denken dat je deze gebruiksvriendelijker zult vinden en leuker om naar te kijken. Nog belangrijker is dat we met deze versie een stap dichterbij komen bij onze doelstelling om een eenvoudiger en mooier Google te creëren.Navigeren op basis van je persoonlijke voorkeuren

Een van de eerste dingen die je zal opvallen, is een nieuwe manier om de stream te verkennen. In plaats van statische pictogrammen bovenin het scherm vind je nu aan de linkerzijde van het scherm een dynamisch lint met toepassingen. Deze aanpak biedt tal van voordelen, maar enkele van onze favorieten zijn:

• Je kunt apps naar boven of beneden slepen om ze in de door jou gewenste volgorde te zetten
• Je kunt de muisaanwijzer op een app plaatsen om een reeks van snelle acties weer te geven
• Je kunt apps verbergen of weergeven door ze van en naar “Meer” te verslepenDankzij deze nieuwe functies kun je op eenvoudiger wijze toegang krijgen tot je favorieten en je voorkeuren wijzigen. We hebben het lint bovendien ontwikkeld met het oog op de toekomst, zodat er overzichtelijke ruimte overblijft voor De Volgende Geweldige Functie en De Functie Die Daarna Komt. Dus hou het laatste nieuws in de gaten.

Gesprekken waar je werkelijk om geeft

Na het upgraden van je account met Google+ kun je op eenvoudige wijze en vanaf vrijwel elke locatie content delen met de mensen in je kringen. Maar onze ambities strekken verder. We willen een gebruikservaring creëren die het nuttige met het aangename (een oogstrelend design) combineert, die je aanmoedigt om contact te zoeken met andere gebruikers en te genieten van de gesprekken die zich ontvouwen. De update van vandaag vormt een belangrijke stap op weg naar dit doel, en omvat onder meer:

• Foto’s zonder witranden en video’s die je trots doen voelen op wat je post
• Een stream van gespreks"kaarten" die het makkelijker maken om discussies te vinden en eraan deel te nemen
• Een activiteitenkast die de gemeenschap rond je content in kaart brengtWaar het op neerkomt, is dat we het uitwisselen van content leuker willen maken door het meer zeggingskracht te geven. Je kent waarschijnlijk wel het gevoel dat een kunstwerk je adem doet stokken, of dat je krijgt wanneer een vriend of vriendin onverwachts met een cadeau aan komt zetten. We willen dat het uitwisselen van content je hetzelfde gevoel geeft — elke keer opnieuw.

Een nieuw plekje voor hangouts

Google+ Hangouts maakt gebruik van live video om mensen samen te brengen. De resultaten variëren van hartverwarmend tot adembenemend, en dan zijn er ook nog eens leuke mogelijkheden voor muzikanten. Vandaag voegen we een speciale Hangouts-pagina toe die nog meer mogelijkheden biedt voor persoonlijk contact, waaronder:

• Een voortdurend geactualiseerde lijst met uitnodigingen van mensen in je kringen
• Snelle toegang tot elke publieke en live hangout, zodat je nieuwe mensen kunt ontmoeten of een live uitzending kunt bekijken
• Een roterende billboard met populaire hangouts, professionele tips en andere dingen die je niet mag missenDoor alle wereldwijde hangouts in kaart te brengen waaraan je kunt deelnemen, maken we het eenvoudiger voor je om samen met anderen de tijd door te brengen en voor elkaar klaar te staan wanneer dat nodig is. Daarnaast zijn we volop bezig met de ontwikkeling van hangout-apps en andere toepassingen. In de toekomst kun je dus meer hangouts op meer locaties verwachten.

Een stap dichterbij ons doel

De update van Google+ die we vandaag introduceren biedt meer dan verbeteringen van de navigatie, stream en hangouts. Zo is er een nieuwe pagina genaamd Verkennen die je laat zien wat er zoal voor interessants op ons netwerk te vinden is en welke topics trending zijn. Daarnaast is er een nieuw profiel met veel grotere foto´s. Plus een nieuwe chatlijst die je vrienden centraal stelt. En nog veel meer.

We zullen al deze verbeteringen de komende dagen uitrollen. Blijf dus Google+ in de gaten houden als je nu nog geen veranderingen bemerkt.We zijn voortdurend bezig om de functies te verbeteren waarop je inmiddels gesteld bent, van Zoeken op het web en van Gmail tot YouTube. Daarbij stellen we jou, de mensen om wie je geeft en de dingen die je leuk vindt voorop. Dankzij de wijzigingen van vandaag komen we een stap dichterbij ons doel van een eenvoudiger en mooier Google.