Goed om te weten!


Online veiligheid is een belangrijk thema. Maar wat houdt het eigenlijk in en hoe blijf je online zo veilig mogelijk? De Goed om te weten-campagne geeft eenvoudige en uitvoerbare tips om informatie die je online hebt staan te beveiligen en begrijpen. Vanaf nu is hij ook in het Nederlands (en heel veel andere talen) beschikbaar. Het Google Familiecentrum voor Veiligheid is er helemaal in geïntegreerd, waardoor alle informatie over online veiligheid op één plek te vinden is.

Goed om te weten bevat uitleg over verschillende aspecten van online veiligheid en online gegevens: welke data is er en hoe wordt dat door Google en op andere plekken op internet gebruikt? Daarnaast zijn er veel tips over bijvoorbeeld veilige wachtwoorden, phishing herkennen en hoe je je Google-Account nog veiliger kunt maken.

Iedereen kent wel iemand die op elke website hetzelfde wachtwoord gebruikt, het scherm van zijn smartphone niet blokkeert en bij het woord cookie meteen ‘ja graag, lekker bij de koffie!’ roept. Het wordt in het dagelijks leven steeds belangrijker om ‘digitaal geletterd’ te zijn en we hopen dan ook dat je niet alleen zelf even de tijd neemt om meer te weten te komen over online veiligheid, maar het ook doorgeeft aan vrienden die normaal bij jou aankloppen voor technische hulp!
(De video is in het Engels)