Google World Wonders


We leven in een wondere wereld. Door de eeuwen heen hebben de natuur en mensheid unieke landschappen, gebouwen en gebieden vormgegeven. En al sinds in de Oudheid de eerste lijst met Zeven Wereldwonderen werd opgesteld, is geprobeerd om deze wonderen te beschrijven en op een of andere manier toegankelijk te maken. Met het Google World Wonders Project komen beroemde historische en culturele plekken dichterbij dan ooit.  

Het project omvat 132 historische locaties, waaronder Nederlandse locaties als de Beemster Polder en de molens van Kinderdijk. Maar ook plekken in het buitenland als Stonehenge, het archeologische gebied van Pompeii, de eeuwenoude tempels van Kyoto en natuurwonderen als de Zwitserse Alpen.


Het World Wonders Project maakt gebruik van de Street View-technologie om gebruikers de mogelijkheid te bieden om een keur aan erfgoedlocaties in achttien landen virtueel te verkennen. De meeste locaties zijn onbereikbaar met de auto, dus hebben we een soort fietsen gebruikt om zo dichtbij al mogelijk te komen. Het project is ontwikkeld in samenwerking met partners als UNESCO, World Monuments Fund, Getty Images en Ourplace, die informatie en fotomateriaal hebben aangeleverd. 

We hopen dat leerlingen, studenten en leraren ook veel aan deze site hebben. Scholen en universiteiten kunnen een aantal onderwijspakketten downloaden ter ondersteuning van lessen en colleges. En het is natuurlijk ook mogelijk om de fascinerende dingen die je op de site vindt, te delen met je vrienden.

Het World Wonders Project is het volgende project in ons streven om cultureel werelderfgoed in stand te houden door het te digitaliseren en via het internet toegankelijk te maken. Onder auspiciƫn van het Cultureel Instituut publiceert Google afbeeldingen in hoge resolutie van de Dode Zeerollen. Daarnaast digitaliseert het de archieven van beroemdheden zoals Nelson Mandela en biedt het toegang tot duizenden kunstwerken via het Art Project en vele boeken via het project met de Koninklijke Bibliotheek

Meer over het World Wonders Project kun je vinden op ons YouTube-kanaal en je kunt meteen beginnen met het ontdekken van onze wondere wereld op www.google.com/worldwonders.