Lokaal — nu met een vleugje Zagat en een snufje Google+

Vandaag rollen we Google+ Lokaal uit. Deze functie biedt je een makkelijke manier om lokale informatie te vinden en te delen, compleet met Zagat-scores en aanbevelingen van Google+-gebruikers waarmee je bent verbonden. De functie Lokaal is geïntegreerd in Google Zoeken, Google Maps en mobiel, en toegankelijk via een nieuw tabblad in Google+. Op deze manier profiteer je overal binnen Google van één makkelijke gebruikservaring.


Lokale informatie binnen alle Google-kanalen geïntegreerd
Via het nieuwe tabblad Lokaal in de linkerkolom van Google+ kun je zoeken naar een specifieke locatie of rondbladeren door andere locaties. Als je bijvoorbeeld op een restaurant of museum klikt, word je naar een lokale pagina van Google+ doorgeleid. Op deze pagina vind je foto’s, Zagat-scores en -samenvattingen, recensies van gebruikers die je kent en andere handige informatie, zoals adressen en openingstijden.

We hebben Google+ Lokaal daarnaast geïntegreerd in andere Google-diensten die je elke dag gebruikt. Als je naar een locatie zoekt via Zoeken of Maps, krijg je daar nu dezelfde nuttige lokale informatie te zien. Deze informatie kun je ook opvragen met Google Maps voor mobiel vanaf je Android-toestel, en binnenkort ook vanaf een toestel met iOS.


Betere beslissingen dankzij de Zagat-score

Elke locatie die je in Google+ Lokaal te zien krijgt, gaat vergezeld van een Zagat-score. Deze score is gebaseerd op een schaal van 30 punten en vertelt je alles over de verschillende aspecten van een locatie, zodat je optimale beslissingen kunt nemen. Een restaurant waar je heerlijk kunt eten, maar dat niet erg sfeervol is ingericht, zou normaal vier sterren krijgen. Bij Zagat zie je echter een score van 26 in de categorie Eten en een score van 8 voor Interieur. Op deze manier weet je direct dat het restaurant misschien niet de meest geschikte plek is voor een romantisch etentje.


Aanbevelingen en recensies van gebruikers die je kent
Je vrienden weten waar je van houdt. De kans is dan ook groot dat ze van dezelfde dingen houden als jij. Daarom stellen we de meningen van mensen in je kringen voorop. Als je bent aangemeld bij Google+ en je via Google of Google Maps naar een goede plek zoekt om bijvoorbeeld een cadeau voor je zus te kopen, is het mogelijk dat je een recensie van haar aantreft over een plek waar ze graag winkelt.

Daarnaast kun je meningen delen en foto’s uploaden. Jouw recensies en foto’s zullen je vrienden op weg helpen wanneer ze onderzoek doen naar een bepaalde locatie. Ze worden ook opgenomen in de Zagat-score die andere gebruikers te zien krijgen. Hoe meer je bijdraagt, hoe nuttiger Google+ Lokaal wordt voor je vrienden, familie en andere gebruikers.


De introductie van vandaag is nog maar een eerste stap. De komende maanden kun je nog veel meer verwachten. Als je een eigenaar van een bedrijf bent, kun je zoals gewoonlijk je lokale vermelding beheren via Google Places voor bedrijven. Binnenkort zullen we het nog eenvoudiger maken voor ondernemers om hun vermelding op Google te beheren en optimaal te profiteren van de sociale functies die op de lokale pagina’s van Google+ te vinden zijn.

Je kunt hier meer over lezen op het Google+ helpcentrum en op het Small Business Blog. Laat weten wat je van deze nieuwe functie vindt door een reactie in onze Google Places Community te posten.