Thuis- en werklocaties nu makkelijk toegankelijk op Google Maps

Vanaf vandaag is het mogelijk om je thuis- en werklocaties op te slaan in Google Maps. Door ze op te slaan, kun je ze snel weer ophalen als je een routebeschrijving zoekt in Google Maps door eenvoudigweg ‘thuis’ of ‘werk’ te typen.
Door deze zoekwoorden te gebruiken, krijg je een suggestie met het adres dat je als locatie hebt opgeslagen, waardoor je niet meer het hele adres hoeft te typen in het zoekveld.


      

Door je thuis- en werklocaties op te slaan in Mijn plaatsen zullen speciale iconen verschijnen zodat je deze locaties makkelijk kunt identificeren op de kaart.Om je thuis- en werklocaties in te stellen, moet je je aanmelden bij je Google Account. Als je eenmaal bent ingelogd, klik je op het Mijn plaatsen tabblad in Google Maps en sla je thuis- en werklocaties op. Vanuit het Mijn plaatsen-paneel kun je je opgeslagen locaties ook bewerken en verwijderen door op de vervolgkeuzelijst te klikken rechts van je thuis- en werklocaties.

Met je opgeslagen locaties in Google Maps kun je makkelijk navigeren tussen de plaatsen die je het meest bezoekt, ongeacht waar je bent.

Lees meer over deze nieuwe functie op het Google Maps helpcentrum.